Jönköpings kommun

Kommunen stänger ytterligare verksamheter

Dela

Under lördagsförmiddagen träffades kommunens krisledning med anledning av regerings besked under fredagen om kraftigare åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset.

- Vi genomför nu ytterligare anpassningar av verksamheterna och planerar att stänga viss verksamhet eller ställa om det som går för att bidra till minskad smittspridning, säger Johan Fritz stadsdirektör.

Nedan redovisas de verksamhetsförändringar som nu i huvudsak görs:

Socialförvaltningen:

Socialförvaltningen kommer ha minimibemanning på plats vid socialkontor och liknande där det är möjligt från och med nu. Handläggare och administrativ personal arbetar hemifrån i så stor utsträckning som möjligt. När beslutet om förbud mot alkoholförsäljning på restauranger och liknande mellan 20:00 och 11:00 fattas, kommer tillståndsenheten att göra kontroller.

Tekniska kontoret:

Konferensanläggningar som exempelvis Rosenlunds Herrgård kommer att stängas. Övriga kommunala anläggningar såsom idrottsanläggningar, stängs från och med måndag (även för de födda 2005 eller senare). Anläggningarna kräver en del skötsel även om de inte hålls öppna för allmänheten.

Miljö- och hälsoskyddskontoret:
Trängselkontroller kommer att ske fram till klockan 20.00 framöver.

Kultur- och fritidsförvaltningen:

Arbete pågår för att biblioteken ska stängas. Personal, i mindre skara, kommer behöva arbeta kvar då viss nödvändig skötsel av verksamheten krävs även om den är stängd för allmänheten.

Förvaltningen ska arbeta för att Frivilligcentralens verksamhet kan startas på nytt efter jul/nyår.
Idrottsanläggningarna stängs för alla, även för de som är födda 2005 och senare. Endast professionell idrottsutövning får ske. Anläggningarna kommer att behöva underhållas av personal trots att de hålls stängda.

Utbildningsförvaltningen:

Öppna förskolor och familjecentraler kommer att fortsatt att hålla stängt till och med 24 januari.

Gymnasieskolornas distansutbildning förlängs till och med den 24 januari.

Kulturskolan går på julledighet och övergår till distans från måndag 11 till och med den 24 januari.

Under måndagen planerar Jönköpings kommun att kalla till presskonferens för att kunna berätta mer om de förändringar som behöver göras i den här allvarliga situationen.

Kontakter

Johan FritzStadsdirektör

Stadskontoret

Tel:036-108090

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Första vaccineringen i Jönköpings kommun sker på söndag23.12.2020 14:17:00 CETPressmeddelande

Jönköpings kommun kommer att påbörja vaccineringen mot covid-19 på söndag, den 27 december. Socialförvaltningen kommer att få 20 doser av vaccinet mot covid-19 i helgen och kommer då att vaccinera 20 personer som bor på ett av kommunens äldreboenden. Vilket äldreboende är ännu inte fastställt, inte heller vilken tid vaccineringen kommer att genomföras. Vaccineringen kommer att ske i hyresgästernas lägenheter. Med tanke på risk för smittspridning och de boendes integritet kommer kommunen inte kunna garantera medias möjlighet att bevaka denna händelse på plats. Därför planeras ett pressmeddelande att publiceras så snart det är möjligt efter att vaccineringen genomförts, med bilder från den första vaccineringen och en intervju med en person som fått vaccinet. Eventuellt kommer även en presskonferens med olika representanter att genomföras någon timme efter att pressmeddelandet skickats ut. Information om ifall det blir presskonferens kommer att stå i pressmeddelandet på söndag. Kontakt St

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum