Norrköpings kommun

Kommunen tackar medarbetare och stödjer lokala företag i krisen

Dela

Att våren 2020 i så stor utsträckning skulle präglas av bekämpningen av ett virus var det ingen som hade kunnat förutse. Nästan allt har på kort tid förändrats och inte mycket är som det brukar. Norrköpings kommun vill därför tacka alla medarbetare för sina helhjärtade insatser med en gåva om 500 kronor, samtidigt som man vill hjälpa de lokala företagen med sin överlevnad.

– Medarbetarna sliter hårt varje dag trots tuffa förutsättningar och gör ett utomordentligt bra arbete. Det här är ett sätt för oss att visa vår uppskattning, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Samtidigt som stora och viktiga insatser genomförts i kommunen, kämpar många lokala företag för sin överlevnad. Affärer, restauranger, caféer, hotell, frisörer med flera har alla drabbats hårt när efterfrågan sviktar. Dagligen kommer det rapporter om företag som har gått – eller riskerar att gå i konkurs på grund av pandemin.

– Många näringar har det mycket svårt och kämpar för sin överlevnad. Gåvan är ett sätt att bidra och är avsedd att nyttjas hos lokala företag som drabbats särskilt hårt av viruskrisen, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd.

Mer information om tillvägagångsätt kommer att ges inom närmaste tiden från Norrköpings kommun.

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27

Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd med särskilt ansvar för näringslivet
telefon: 070-643 83 33

_________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum