Uppsala kommun

Kommunen tar över boenden som Polstjärnan driver

Dela

Uppsala kommun tar över verksamheterna på äldreboendena Höganäs och Balder och en LSS-gruppbostad på Brudlåtsvägen. Det sker 1 juli.

Polstjärnan Sverige AB som i dag driver de tre boendena begärdes i konkurs 13 juni. Uppsala kommun tar över boendena 1 juli. Äldreförvaltningen kommer att bedriva verksamheten på äldreboendena Balder och Höganäs och omsorgsförvaltningen på gruppbostaden Brudlåtsvägen.

– Verksamheten påverkas inte. De boende kan känna sig trygga med att de får fortsatt vård och omsorg. Och vi erbjuder all personal en anställning i Uppsala kommun, säger Carina Juhlin, direktör på äldreförvaltningen.

Balder och Höganäs har 50 lägenheter vardera, sammanlagt 100 lägenheter. Brudlåtsvägen har fem LSS-bostäder. LSS står för lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Nyckelord

Kontakter

Carina Juhlin, direktör på äldreförvaltningen
Telefon: 018-727 51 76
E-post: carina.juhlin@uppsala.se

Lenita Granlund,direktör på omsorgsförvaltningen
Telefon: 018-727 21 03
E-post: lenita.granlund@uppsala.se

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum