Umeå kommun

Kommunen tidigarelägger tre investeringsprojekt

Dela

Kommunfullmäktige beslutar att tidigarelägga byggnationer av en ny särskola, paviljonger i Botsmark och ombyggnad och anpassning av en fastighet för utbildning.

– Kommunens budgetbeslut för året har flyttats fram på grund av osäkerheterna kring coronapandemin, vilket kommer att få inverkan på planerade investeringsprojekt. En del projekt behöver inledas under år 2020 för att kunna genomföras på ett bra sätt. Därför är det väldigt positivt att kommunfullmäktige kunde fatta ett separat delbeslut om dessa tre projekt, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunfullmäktiges beslut handlar om att bevilja:

  • Nybyggnad av en särskola vid Carlslund och att avsätta 68 miljoner kronor för projektet i kommande investeringsplan 2021–2024.
  • Byggande av paviljonger i Botsmark för kommunal användning och att avsätta 5 miljoner kronor 2021 för projektet i kommande investeringsplan 2021–2024.
  • Ombyggnad av fastigheten Champinjonen 1 och att avsätta 5 miljoner kronor 2021 för projektet i kommande investeringsplan 2021–2024. I fastigheten bedrivs vuxenutbildning, där en ny målgrupp, Lärvux och Vårdvux, planerar att flyttas in. Det förutsätter viss renovering och verksamhetsanpassning, bland annat tillgänglighetsåtgärder.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum