Linköpings kommun

Kommunen växlar upp arbetet med Agenda 2030

Dela

Linköping kommun är en av de kommuner och regioner som har antagits i Svenska FN-förbundets och SKL:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i kommuner och regioner i hela Sverige.

Projektet Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner har antagit 90 nya kommuner och regioner som erbjuds att vara med i projektet under 2019. Linköpings kommun är en av dem. Kommunen jobbar redan tidigare med hållbarhetsområdets olika dimensioner med stort fokus på social och ekologisk hållbarhet. Nu ges möjligheten stärka arbetet inom området ytterligare.

- Många krafter jobbar redan inom området, både inom kommunens egen organisation och runt om i samhället. Projektet ger oss en möjlighet att synliggöra allt detta enligt det ramverk som Agenda 2030 tillhandahåller, säger Linda Malmén, hållbarhetschef på kommunen.

Projektet innebär att kommunens medarbetare kommer att utbildas genom föreläsningar, diskussioner, workshops och webbutbildning. Det kommer också att finnas webbutbildning, nyhetsbrev, filmer och annat arbetsmaterial. Dessutom planeras en nationell konferens inom ramen för projektet för att bidra till gemensamt lärande och ökat engagemang.

- Det är väldigt glädjande att så många har ansökt om att vara med i Glokala Sverige. Vi ser att många kommuner ligger i startgroparna med Agenda 2030-arbetet, medan andra har kommit längre, och vi har därför beslutat att ta in så många som möjligt redan i år, säger Petra Hallebrant, generalsekreterare på Svenska FN-förbundet.

Glokala Sverige är ett treårigt utbildnings- och kommunikationsprojekt som drivs av Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, med stöd av Sida. Mer om projektet finns på fn.se/glokalasverige. För frågor som rör projektet som helhet kontakta Svenska FN-förbundet.

Kontakter

Erika Weddfelt, miljöstrateg Linköpings kommun,
tel 013- 20 75 98

Kontaktperson Svenska FN-förbundet: Pekka Johansson, pressekreterare,
tel 073-374 62 84

Kontaktperson Sveriges Kommuner och Landsting, SKL: Kerstin Blom-Bokliden, miljöexpert,
tel 070-606 41 93

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum