Uppsala kommun

Kommunen vill bygga nya bostäder i Skyttorp

Dela

Plan- och byggnadsnämnden i Uppsala beslutade under torsdagen den 13 februari att pröva möjligheten att uppföra cirka 33 nya bostäder i form av villor, radhus, parhus och flerbostadshus i Skyttorp.

Skyttorp utgör en av Uppsalas prioriterade tätorter och nu tar kommunen fram detaljplaner som ska bidra till en planberedskap på cirka 400 bostäder i prioriterade tätorter. I linje med landsbygdsprogrammet är det viktigt att tätorterna kompletteras med fler mindre och billiga bostäder i olika upplåtelseformer i kollektivtrafiknära lägen för att stödja den befintliga servicen.

- Det här är ett inledande beslut för att se vad och hur vi ska bygga i Skyttorp framöver. Det är ett viktigt beslut för att säkerställa att vi bygger bostäder i hela Uppsala, säger Ylva Stadell (S), ordförande plan- och byggnadsnämnden.

I Skyttorp finns förskola och grundskola för årskurserna 1–5, deltidsbrandstation, bilhandel, maskinmuseum, maskinhandel, bensinstation, frisör och pizzeria. Tillgången till Upptåget innebär pendlingsmöjligheter och goda tidsavstånd till orter med mer service.

- Vi ska bli Sveriges bästa landsbygdskommun. Då behöver vi bygga blandade bostäder i hela kommunen. Det ger fler en möjlighet att bo i våra tätorter och gör att man kan bo kvar även när livet förändras, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ett beslut om antagande uppskattas till kvartal 4, 2021, under förutsättning att planprocessen kan genomföras i sin helhet. Placering och utformning av ny bebyggelse ska ske varsamt och med stor hänsyn till omgivande bebyggelse och natur- och terrängförhållanden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Nya beslut i Uppsala kommun med anledning av coronaviruset27.3.2020 16:19:24 CETPressmeddelande

Uppsala kommuns krisledningsnämnd sammanträdde på fredagen för tredje gången och fattade flera viktiga beslut i arbetet med anledning av coronaviruset. Det gäller åtgärder för att stötta butiker och restauranger och för att stötta särskilt utsatta gymnasieelever med lunch. Beslut togs även om att säkra bemanningen inom prioriterade verksamheter och att kommunanställda i så stor utsträckning som möjligt ska arbeta hemifrån.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum