Linköpings kommun

Kommunens anställda får gåva

Dela

Linköpings kommun vill visa medarbetare uppskattning för deras goda insatser i samband med coronapandemin. Därför kommer medarbetare att få en extra sommargåva och senare under året ytterligare en gåva från kommunen.

– Vi börjar äntligen se ljuset i tunneln på denna långa pandemi. Vi vet att det är många medarbetare som slitit oerhört hårt under det senaste året och därför vill vi från kommunens sida visa vår uppskattning genom att ge medarbetare en extra gåva, säger kommunalråd Denisé Cassel (KD).

Två gåvor till medarbetare

Varje chef kan köpa en extra sommargåva till sina medarbetare till ett värde av 625 kronor per person (inklusive moms). Linköpings kommun kommer även senare under året att ge en gåva till alla medarbetare till ett värde av 625 kronor per person (inklusive moms).

– Tack vare att Skatteverket tillfälligt ändrat reglerna för gåvor så har vi från kommunens sida nu möjlighet att ge våra medarbetare denna gåva. Vi vet att många har ett tufft år bakom sig och därför är även vår satsning på arbetsmiljöarbetet viktigt. Jag hoppas att våra medarbetare får chans till återhämtning under sommaren och att vi kan återgå till en lite mer normal vardag under hösten, säger kommunalråd Denisé Cassel (KD).

Gåvorna finansieras med centrala medel och tilldelas alla tillsvidareanställda medarbetare samt visstidsanställda medarbetare med månadslön. Totalt rör det sig om 10 200 personer. Beslut om gåvan fattas av kommunstyrelsen den 8 juni.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum