Norrköpings kommun

Kommunens digitaliseringsavdelning prognostiserar ett stort underskott

Dela

Efter en genomgång av digitaliseringsavdelningens ekonomiska läge prognostiseras nu ett underskott på 30 miljoner kronor. En verksamhet som inte tidigare presenterat ett prognostiserat underskott. Hela underskottet kan hänföras till ökade kostnader för konsulttjänster.

Martin Andreae och Lars Stjernkvist
Martin Andreae och Lars Stjernkvist

-Det som har inträffat är mycket allvarligt och vi utreder nu ordentligt vad som har hänt och hur stor skada detta har åsamkat kommunen. Nu får Martin Andreae i uppdrag att skyndsamt utreda hur vi minimerar den ekonomiska skadan som har uppstått i samband med detta. Mitt i all frustration är jag tacksam för att vi har medarbetare som har upptäckt bristerna, larmat och nu åtgärdar den skada som uppstått, säger kommunstyrelsens ordförande, Lars Stjernkvist (S).

Det som kommunen nu granskar handlar framförallt om hur upphandlingar och inköp av konsulttjänster har gått till och hur digitaliseringsdirektören följt kommunens regler, skött verksamhetens ekonomi och delegationsordning. 

-Vi ser allvarligt på de uppgifter som framkommit och som skadat förtroendet och gett ett stort underskott i ekonomin. Dessutom sker detta samtidigt som vi redan har stora besparingsbeting inom kommunen. Vi gör nu allt vi kan för att minimera den skada som uppstått genom att skyndsamt gå igenom verksamheten med målet att minimera verksamhetens ekonomiska skada, säger kommundirektör Martin Andreae.

Kontakt:

Lars Stjernkvist (S) kommunstyrelsens ordförande

Telefonnummer: 070-527 26 27

Martin Andreae kommundirektör Norrköpings kommun

Telefonnummer: 073-020 28 58

___________________________________________________________
Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 12 00

Bilder

Martin Andreae och Lars Stjernkvist
Martin Andreae och Lars Stjernkvist
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum