Linköpings kommun

Kommunens medarbetare får sommarbonus

Dela

Våren har varit en påfrestande tid för de flesta medarbetare. En del har arbetat extra mycket, andra har fått byta arbetsuppgifter eller jobbat på distans. Nu vill Linköpings kommun visa uppskattning för allas insats.

Alla kommunens medarbetare med månadslön som jobbat under april kommer att få 500 kronor extra i friskvårdspeng för 2020. Detta som tack för det enorma arbete som har gjorts under coronapandemin.

– Alla har gjort en stor insats och vi har jobbat tillsammans på ett sätt som vi aldrig gjort tidigare. Vi som arbetsgivare vill därför rikta ett tack till var och en i form av en tillfällig utökning av friskvårdspengen, säger Denise Cassel (KD), kommunalråd och ansvarig för personalfrågor i kommunstyrelsen.

Gåvan ges till alla anställda med månadslön och som arbetat under april månad och inkluderas i de ordinarie reglerna kring friskvårdsbidrag. Även timavlönade medarbetare som varit i aktivt arbete någon gång under april 2020 kommer att få bonusen.

– Chefernas och medarbetarnas engagemang var avgörande och jag vill ge beröm till kommunens alla anställda för det som gjorts under våren samtidigt som jag ser att hösten kan innebära nya påfrestningar. Vi har en fantastisk personal som klarat av det här under lång tid, men det är inte över. Vi måste vara beredda på att klara hösten också. Det är viktigt att alla tar till vara alla chanser till återhämtning som ges och där användning av friskvårdspeng kan vara en påminnelse om det, säger Sonja Erlandsson, HR-direktör.

Under torsdagens pressträff, som hålls i KF-salen i Linköpings stadshus klockan 11.00, finns kommunalråd Denise Cassel tillgänglig för frågor.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Linköpingslyftet ska stärka omsorgen24.9.2020 15:00:00 CESTPressmeddelande

Äldreomsorgen står inför utmaningen att möta mer varierande och komplicerad vård och omsorg samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna är begränsade och resurserna minskar. Denna trend ställer stora krav på att rätt kompetens utför rätt insatser för att säkra kvaliteten och patientsäkerheten. Staten har gått ut med satsningen ”Äldreomsorgslyftet” där timanställd personal erbjuds vidareutbildning till vårdbiträde eller undersköterska under arbetstid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum