Upplands Väsby kommun

Kommunens service till företag hyllas

Dela

Upplands Väsby kommun landar på en fjärdeplats bland de stora kommunerna i landet när Sveriges kommuner och landsting mäter den service som kommunen ger till företagen. Upplands Väsby utmärker sig därmed som en av landets företagsvänligaste kommuner.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Sveriges kommuner och landsting, SKL, har sedan 2010 gjort öppna jämförelser för att se hur nöjda företagare är med kommunernas service och effektivitet i myndighetsutövningen. I den senaste mätningen klättrar Väsby från 69 till 77 på nöjd kundindex. Det placerar kommunen på en fjärdeplats bland kommuner med mer än 40 000 invånare och på plats 32 totalt i landet.

Upplands Väsby ökar i stort sett inom alla områden jämfört med förra året, men de största serviceförbättringarna sker inom bygglov och miljötillsyn.

- De goda betygen är ett resultat av allt fokus och engagemang från kommunens anställda. Vi ser effekterna av det förbättringsarbete som skett inom bygglovsavdelningen och den stora satsningen på Serviceutbildningen som kommunen genomfört för alla som möter företag i sin myndighetsutövning, säger Ann-Christin L Frickner (C).

Den nationella undersökningen bygger på svar från cirka 30 000 företagare, varav 224 Väsbyföretagare, som varit i kontakt med kommunerna i något myndighetsärende inom områdena brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd. Frågorna som de besvarat berör information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättsäkerhet och effektivitet.

Mätningen visar generellt att företagare i landet fortsätter ge kommunernas service allt bättre omdömen. Nöjdheten ökar särskilt på området livsmedelskontroll. Upplands Väsby behåller inom livsmedelskontroll sin andraplats efter Upplands Bro i den nationella rankingen.

- Vår satsning på Serviceutbildningen och att kompetensutveckla kommunens personal fortsätter även under 2019 och är tänkt att vara ett återkommande inslag. På så vis kan vi möta företagens efterfrågan på ett snabbt, rättsäkert och trevligt bemötande, säger näringslivschef Anders Wink.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum