Norrköpings kommun

Kommunens svar på Genuin Omsorgs stämningsansökan inlämnat till tingsrätten

Dela

Norrköpings kommun har nu lämnat in sitt svar på hemtjänstföretaget Genuin Omsorgs stämningsansökan till tingsrätten. Kommunen bestrider företagets krav.

I februari 2020 sade Norrköpings kommun upp avtalet med det privata hemtjänstföretaget Genuin Omsorg som utfört hemtjänst på uppdrag av Norrköpings kommun. Avtalet sades upp med omedelbar verkan då kommunen efter en granskning upptäckt att företaget systematiskt hade manipulerat underlaget för utbetalningar och därför fått utbetalt betydande belopp på felaktig grund.

I november 2020 valde företaget att stämma Norrköpings kommun och begära skadestånd på drygt 4,3 miljoner kronor. Kravet motsvarar ersättning för utfört arbete och den skada som företaget anser sig ha lidit av att kommunen sagt upp avtalet på felaktig grund.

Kommunen har nu i en inlaga till Norrköpings tingsrätt bemött Genuin Omsorgs krav. I inlagan bestrider kommunen företagets krav och lämnar samtidigt en närmare utredning på vilket sätt och i vilken omfattning kommunen anser att Genuin Omsorg manipulerat underlaget som lett till att kommunen lurats att betala ut felaktig ersättning till företaget.

Kontakt:
Maria Norman
Titel: Stadsjurist
Telefon: 011-15 11 13

___________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

Pingstkyrkan, kultur, allmännyttan och vardagshjältar pryder kaktusparken i år19.2.2021 15:30:41 CETPressmeddelande

Pingstkyrkan får i år pryda kaktusplanteringen i Carl Johan park. I Hörsalsparken kommer kaktusplanteringen prydas av Kvartersteatern för sitt engagemang att berika kulturlivet i Norrköping, samt Hyresbostäder för sitt arbete att säkerställa en trygg boendemiljö för norrköpingsborna. – Vi vill hylla pingstkyrkan för sina 100 år och för sitt arbete och betydelse för Norrköping, säger Karin Jonsson (C), jurymedlem i jurygruppen för kaktusplanteringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum