Uppsala kommun

Kommunens vädjan: Håll barnen hemma om du ska vara ledig i jul

Dela

För att minska risken för smittspridning av covid-19 går Uppsala kommun ut med en vädjan till alla vårdnadshavare som har möjlighet att låta sina barn vara hemma från förskola och fritids under jul- och nyårsveckorna.

När smittan av covid-19 nu ökar snabbt igen vill Uppsala kommun be alla vårdnadshavare som inte ska arbeta och inte är i behov av barnomsorg under jullovet att ha barnen hemma från förskolan och fritidshem.

Det finns naturligtvis många vårdnadshavare som arbetar under julhelgerna och mellandagarna – inte minst inom vården och äldreomsorgen – och uppmaningen riktar sig inte till de personer som är beroende av barnomsorg för att kunna arbeta.

– Alla som är i behov av barnomsorg är naturligtvis välkomna till förskola och fritids. Vår vädjan riktar sig bara till dem som kan vara lediga. Passa på att få lite extra tid med ditt barn och gör förskolans och fritidshemmens medarbetare en stor tjänst, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Förskolorna och fritidshemmen vill av smittoskäl undvika att slå ihop barngrupper och samla alltför många barn från olika förskolor. Pandemin gör dessutom att personalfrånvaron är högre än normalt och många vill vara lediga över jul.

– Vi gick ut med en liknande vädjan inför julhelgen 2020 vilket fick stor effekt. Vi är tacksamma över att så många vårdnadshavare ville hjälpa till och hoppas att de är beredda att göra det igen, säger Susana Olsson Casas, utbildningsdirektör i Uppsala kommun.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Rekordmånga gick från försörjningsstöd till arbete eller utbildning18.1.2022 15:05:30 CET | Pressmeddelande

Att arbeta medvetet med arbetsmarknadsinsatser ger resultat. Det bekräftas när insatserna för 2021 summeras. Under året var det rekordmånga Uppsalabor som gick från försörjningsstöd till arbete eller utbildning. För första gången var det också fler kvinnor än män som fick en arbetsmarknadsplanering. Det är ett stort steg i arbetet för att ge fler människor möjlighet till egen försörjning, arbete och framtid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum