Umeå kommun

Kommunstyrelsen riktar om stöd till handeln i Umeå

Dela

Umeå kommun medfinansierar projektet Upplevelsebaserade näringar – en kraftsamling för framtidens entreprenörer inom handeln i Umeåregionen. Syftet är att stödja omställning av branschen när allt mer handel genomförs via internet, men också för att möta handelns utmaningar i samband med coronapandemin.

– Redan innan pandemiutbrottet ställdes krav på omställning av handeln i takt med globaliseringen och att en ökande andel affärer genomförs via internet. Nu kommer nästa slag mot handeln genom pandemin Covid-19. I den uppkomna situationen är det viktigt att kommunen medverkar och stödjer handelns utvecklings- och omställningsarbete, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

I februari 2020 beviljade Umeå kommun 983 333 kr till projektet De kreativa och konstnärliga upplevelsenäringarna, som planerades av eXpression Umeå. Projektet blir dock inte av på grund av avslag för finansiering från andra parter.

eXpression Umeå ansöker nu om att få behålla beviljade medel från Umeå kommun för att möjliggöra en del av projektet acceleratorprogrammet Future Retail Lab och göra en fortsatt satsning på den hårt utsatta handelsbranschen i Umeå.

Med anledning av detta beslutar kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott att bevilja satsningen 510 000 kronor under 2020, samt reservera 475 000 kronor till projektet för 2021.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se


Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum