Enköpings kommun

Kommunstyrelsens ordförande lämnar sitt uppdrag

Dela

Ingvar Smedlund lämnar sina kommunala uppdrag.

Kommunstyrelsens ordförande
Kommunstyrelsens ordförande

– Efter att ha ägnat mig tio år med politik på heltid är det dags att återvända till den privata arbetsmarknaden. Beslutet har växt fram under en tid. Med ett och ett halvt år kvar till valet och med en ny skicklig kommunledning på plats känns det som rätt tillfälle att ta klivet, säger Ingvar Smedlund kommunstyrelsens ordförande.

Ingvar Smedlund har varit kommunstyrelsens ordförande sedan valet 2018. Tidigare har han haft en rad olika politiska uppdrag i Enköpings kommun. Bland annat 15 år i kommunfullmäktige, ordförande i skolnämnden och som kommunalråd i opposition under förra mandatperioden.

Peter Book tar över

Moderaterna föreslår Peter Book, socialnämndens ordförande, till Ingvar Smedlunds efterträdare.

– Det kommer bli en vitamininjektion i kommunen. Peter är erfaren, kompetent och har ett stort stöd i partiet och i det politiska styret. Han är väldigt insatt inom det sociala området efter att ha varit både vice ordförande och ordförande i socialnämnden samtidigt som han har koll på de kommunövergripande frågorna då han sitter i kommunfullmäktige och har erfarenhet från kommunstyrelsen, säger Ingvar Smedlund.

Kommunfullmäktige 12 april

Planen är att Peter Book ska väljas till kommunstyrelsens ordförande på nästa kommunfullmäktige, den 12 april.

– Det känns spännande och hedrande att få möjligheten att fortsätta arbetet med att utveckla Enköping. Redan i maj är det dags att presentera förslaget till budget för 2022 inför beslut i kommunfullmäktige i juni, säger Peter Book, ordförande socialnämnden.

Peter Book har i dag uppdrag i både kommunen och regionen. I kommunen är han ordförande i socialnämnden och ledamot i kommunfullmäktige. I regionen är han ledamot i regionfullmäktige och ordförande för Gamla Uppsala buss.

Frågor?

Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0171-62 62 12
E-post: ingvar.smedlund@politiker.enkoping.se

Peter Book, ordförande socialnämnden
Telefon: 0171-62 65 82
E-post: peter.book@politiker.enkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kommunstyrelsens ordförande
Kommunstyrelsens ordförande
Ladda ned bild
Ordförande socialnämnden
Ordförande socialnämnden
Ladda ned bild

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum