Norrköpings kommun

Kommunstyrelsens presidium har tagit del av rapporter och diskuterat kommunens pågående arbete med nya Coronaviruset

Dela

Norrköpings kommun följer händelseutvecklingen, samarbetar och har kontakt med ansvariga myndigheter och följer deras bedömningar och rekommendationer.

Mot bakgrund av den utvecklade spridningen av nya coronaviruset, covid-19, i världen har Folkhälsomyndigheten den 2 mars bedömt att risken för att upptäcka fall i Sverige är mycket hög och att risken för allmän spridning i landet är måttlig. Kommunstyrelsens presidium samlades under onsdagsförmiddagen för att ta del av rapporter och diskutera senaste nuläge av förberedelsearbetet inför en eventuell större smittspridning i kommunen.

Norrköpings kommun följer händelseutvecklingen, samarbetar och har kontakt med ansvariga myndigheter och följer deras bedömningar och rekommendationer. Verksamheterna inom kommunen hålls kontinuerligt informerade om nuläget. Kommunens verksamheter arbetar för att de ska vara väl förberedda och påverkas så lite som möjligt vid en eventuell smittspridning.

- Jag är tacksam över det viktiga arbete som verksamheterna och samverkande myndigheter gör för att förhindra eventuell smittspridning och att man är förberedd inför en större smittspridning. Vi följer händelseutvecklingen och agerar utifrån rekommendationer från ansvariga myndigheter, säger Lars Stjernkvist (S) kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt:
Lars Stjernkvist
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27

Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum