Lernia

Kompetensbrist när fler logistikföretag flyttar till Eskilstuna – Lernia stöttar upp med arbetskraft

Dela

Den ökande e-handeln har lockat flera svenska och internationella företag till Eskilstunas nya logistikhub. I samband med den växande etableringen har kompetensbehovet ökat och enligt Handelskammaren Mälardalen har sex av tio företag i Mälardalsregionen svårt att rekrytera kompetent personal. Lernia som är Sveriges största aktör inom bemanning av yrkesarbetare vill med sin spetskompetens inom lager och logistik nu satsa på att skapa bättre förutsättningar för ett växande Eskilstuna genom ökad bemanning i området.

Gynnsamma förutsättningar med transportvägar både till havs och land har gjort Stockholm-Mälardalen till ett intressant område för logistik och regionen står idag för hälften av Sveriges BNP. Det strategiska läget har gjort Eskilstuna till en samlingsplats för företag som Amazon, Teknikmagasinet, Apoteket och Coop, vilket lett till ett ökat kompetensbehov i regionen. Bland annat behövs fler logistiker som med sin kunskap om optimerade flöden utgör en nyckelroll för dessa företag. Lernia som under många år arbetat med att utbilda, matcha och bemanna personal inom lagerhållning satsar nu därför extra på bemanning i regionen och ökar sin verksamhet i Eskilstuna.

 - Vår mångåriga erfarenhet bäddar för stabilitet och en möjlighet att skala upp rejält. Ska vi få industrin och regionen att fortsätta växa behövs kompetent personal till alla kommande arbetstillfällen. Genom olika lösningar hittar vi och utbildar den personal vi behöver. Vi välkomnar de företag som etablerat sig och ser gärna att fler ansluter till huben i Eskilstuna, där vi står redo med arbetskraft, säger Hanna Karlsson, platschef på Lernia Bemanning Södermanland.

Hittills har ett femtiotal företag etablerat sig i logistikparken, bland annat Amazon som har öppnat sitt första lager, samt Teknikmagasinet, Apoteket och Coop som har flyttat dit sina centrallager. Coops terminal blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel. Terminalen förväntas tillföra 400–500 arbetstillfällen till regionen, och kommer leverera varor till Coops samtliga cirka 800 butiker vid full drift, vilket ska ske 2024. Jimmy Jansson som är kommunstyrelsens ordförande för Socialdemokraterna i Eskilstuna delar bilden av att det behövs mer arbetskraft i regionen.

 - Eskilstunas gynnsamma läge i kombination med ett nära samarbete med näringslivet när det kommer till att hitta relevant kompetens har visat sig vara en framgångsfaktor. Vi aldrig haft så mycket önskemål om att satsa i Eskilstuna som nu och jobbar febrilt med att möta kompetensbehoven, säger Jimmy Jansson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WeWork, Regeringsgatan 29
111 53 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Om Lernia
Vi har utvecklat individers kompetens utifrån arbetsmarknadens behov i över 100 år och har bemannat den svenska arbetsmarknaden i över 20 år. Lernia omsatte 2,9 miljarder kronor 2021 och finns på över 80 orter. Vi utbildade och coachade 19 000 personer och förmedlade 10 800 bemanningskonsulter. Under året bidrog Lernia till att över 14 000 personer fick ett nytt arbete. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Techbolagens serverhallar skapar nya jobb i Norrbotten – yrkeshögskoleutbildning ska fylla kompetensbehovet24.5.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Enligt regeringens digitaliseringsstrategi ska Sverige bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter, en vision som kräver välfungerande mobilnät, fibernät och datacenter. Norrbotten är en av de platser där techsektorn valt att etablera serverhallar och annan digital infrastruktur och för att möta de kompetensbehov som uppstår ska utbildnings- och bemanningsaktören Lernia nu utbilda fler fiber- och nätverkstekniker i Piteå.

Bristande psykiatrisk vård i Västerbotten – ny utbildning ska trygga patientens behov17.5.2022 08:10:00 CEST | Pressmeddelande

Den psykiska ohälsan i Västerbotten ökar enligt Folkhälsomyndigheten – 4 av 10 uppgav i en undersökning i år att de upplever ångestproblematik jämfört med 3 av 10 under 2012. Samtidigt visar en ny utredning av region Västerbotten att endast 8 procent av dem som söker psykiatrisk vård får hjälp inom vårdgarantins tidsram. En bidragande faktor är enligt Arbetsförmedlingen att för få utbildas inom vårdsektorn, och därför erbjuder utbildning- och bemanningsföretaget Lernia till hösten yrkeshögskoleutbildningen “Specialistundersköterska inom psykiatri” med bas i Skellefteå.

Stockholm rustar för framtidens digitaliserade samhälle – utbildning ska omskola framtidens arbetskår17.5.2022 07:55:00 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stads vision är att genom digitalisering bli världens smartaste stad till 2040. Samtidigt larmar techsektorn om ett underskott på 70 000 personer med kompetenser inom IT redan till år 2024. Enligt Arbetsförmedlingens uppskattning kommer även omkring 1,3 miljoner nya jobb skapas i Sverige fram till år 2030 till följd av teknikutvecklingen. För att möta den stora efterfrågan och de nya kompetensbehoven inom branschen erbjuder Lernia till hösten en utbildning inom molntjänster och IT-infrastruktur med bas i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum