Region Örebro län

Kön till vård ska kortas

Dela

Nu ska den kö till operation och behandling som vuxit fram under pandemin tas om hand.

- Det är en prioriterad uppgift att arbeta med den vård som skjutits upp till följd av covid-19, säger Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

En god hälsa är viktig för länets invånare och en stor del av Region Örebro läns uppdrag går ut på att främja hälsa, förebygga sjukdom samt ge en god och patientsäker vård på lika villkor. Det är ett väldigt brett uppdrag som kräver åtgärder inom en mängd olika områden. Ett av dessa områden är tillgänglighet, och det har hälso- och sjukvårdsnämnden tagit fasta på i den verksamhetsplan för 2023 som antogs på dagens sammanträde.

- Under de senaste åren har hälso- och sjukvården lagt stora resurser på att bekämpa pandemin. Det har gjort att många patienter har fått vänta på operation eller behandling, och det måste vi nu åtgärda, säger Karin Sundin.

Men att beta av en kö som byggts upp under lång tid är inte gjort i en handvändning, det kommer att krävas ett gediget arbete för att nå i mål.

- För att ta hand om de patienter som just nu väntar i kö kommer det att krävas god planering, prioriteringar och riktade satsningar under hela 2023 och förmodligen under 2024 också, säger Karin Sundin.

Arbetet med att identifiera nödvändiga prioriteringar och effektiva satsningar pågår inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen, som kommer att återkomma till nämnden med förslag på riktade insatser under hösten.

Kontakt

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, telefon: 072-142 06 20.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.
Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Allt fler kliniker inom Folktandvården erbjuder digitala tandvårdsbesök för 2-åringar29.11.2022 08:31:30 CET | Pressmeddelande

Flera av Folktandvårdens kliniker erbjuder nu digitalt tandvårdsbesök istället för ett fysiskt besök till barn som fyllt 2 år. I januari 2021 startade digitala tandhälsokontroller för 2-åringar som ett pilotprojekt på Folktandvården Eyra, Sofia och Brickebacken. Projektresultatet visar att digitala tandvårdsbesök fungerar bra för små barn. Barnen kan känna sig tryggare och lugnare i sin hemmiljö jämfört med när de besöker en klinik. Nu är det totalt 5 kliniker, Folktandvården Eyra, Sofia, Brickebacken, Haga och Lekeberg, som erbjuder digitala tandvårdsbesök riktade till 2-åringar och deras vårdnadshavare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum