Formas

Konferens: Globalt samarbete för Agenda 2030

Dela

Nu är det dags för årets upplaga av Formas Agenda 2030-konferens. Vi välkomnar intresserade från alla samhällssektorer att delta digitalt om morgnarna den 17, 18 och 19 maj. Möt och samtala med experter om vägar framåt för att lösa vår tids stora utmaningar.

Konferensens övergripande tema är globalt samarbete för Agenda 2030. Världen står inför stora globala utmaningar, inte minst till följd av covid-19. För att lösa dem krävs globalt samarbete, grundat i lokalt engagemang och stöd. Vi har alla en roll och ett ansvar och trots allt hela nio år kvar till 2030!

Möt experter från olika delar av samhället - regeringen, FN-organisationer, media, akademi, ideella organisationer, myndigheter, kultur, näringsliv, kommuner och länsstyrelser. Nätverka, följ och delta i diskussioner om nuläget för agendan i spåren av pandemin. Vilken typ av satsningar och samarbeten behövs för att uppnå målen i en förändrad värld och hur vi kan få fler aktörer att engagera sig i arbetet är frågor som kommer att vara i fokus.

Underteman de olika dagarna

  • Måndag 17 maj kl. 9.00–10.30: Nuläge
  • Tisdag 18 maj kl. 9.00–10.30: Globalt samarbete i en förändrad värld
  • Onsdag 19 maj kl. Hur får vi upp agendan på agendan

Bland de medverkande

- Per Bolund, miljö- och klimatminister samt vice statsminister
- Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare och chef för externa relationer och påverkansarbete, UNDP
- Gabriel Wikström, nationell samordnare för Agenda 2030
- Per Olsson Fridh, minister för internationellt utvecklingssamarbete
- Carin Jämtin, generaldirektör, Sida
- Lena Micko, civilminister
- Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige
- Andri Snær Magnasson, författare och dokumentärfilmare
- Åsa Regnér, assisterande generalsekreterare och biträdande verkställande direktör, UN Women
- Håkan Wirtén, generaldirektör, SMHI

Den kostnadsfria konferensen modereras och leds av Thabo Motsieloa, programledare, och Åsa Persson, forskningschef och vice vd, SEI. Formas generaldirektör Ingrid Petersson medverkar varje morgon.

Mer information om program, medverkande och anmälan: formas.se/konferens

Kontakter

Bilder

Om

Formas
Formas
Drottninggatan 89
11182 Stockholm

08-7754000http://www.formas.se/

Formas är ett statligt forskningsråd för hållbar utveckling. Vi finansierar forskning och innovation, utvecklar strategier, gör analyser och utvärderar. Våra verksamhetsområden finns inom miljö, areella näringar och samhällsbyggande. Vi genomför forskningssammanställningar som syftar till att underlätta för Sverige att nå våra miljömål. Därutöver kommunicerar vi om forskning och forskningsresultat.

Följ Formas

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Formas

Välkommen storsatsning på klimatet17.12.2020 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Med dagens forsknings- och innovationsproposition Forskning, frihet, framtid – kunskap och innovation för Sverige ger regeringen forskningsrådet Formas möjlighet att storsatsa på det nationella forskningsprogrammet om klimat. Ett tydligt medskick är att låta forskning om biologisk mångfald och ekosystem ingå i programmet. Samtidigt får Formas i uppdrag att starta ett nytt forskningsprogram kring hav och vatten. Ytterligare satsningar är att forskningsprogrammet inriktat på en konkurrenskraftig och hållbar livsmedelssektor nu får långsiktig finansiering och att det nationella programmet för hållbart samhällsbyggande får uppdrag att satsa på forskning kring såväl social bostadspolitik som klimatanpassning, landsbygdsutveckling och regional planering. – Det är mycket glädjande att Formas får förtroendet att med ännu större kraft utveckla och förstärka forskningen kring de stora samhällsutmaningar som Sverige och världen står inför, säger Ingrid Petersson, Formas generaldirektör. Det natio

Ny forskningssatsning om samhällseffekter av covid-19 inför framtida kriser15.12.2020 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och Forskningsrådet för hållbar utveckling, Formas, har som en akut insats under pandemin gått samman för att finansiera projekt som kan skapa kunskap inför framtida samhällskriser. Projekten får dela på 20 miljoner kronor och kommer under det närmaste året att ta reda på hur Sveriges förmåga att hantera kriser kan bli bättre.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum