Europaparlamentet

Konferensen om Europas framtid invigs i Strasbourg 9 maj

Dela

Invigningen av Konferensen om Europas framtid äger rum i Europaparlamentet i Strasbourg på Europadagen, söndagen den 9 maj.

När: Söndag 9 maj, kl. 14.0015.30

Var: Europaparlamentet i Strasbourg

Invigningen, som pågår i en och en halv timme, innehåller välkomsttal av Frankrikes president Emmanuel Macron och tal av Europaparlamentets talman David Sassoli, EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Portugals premiärminister António Costa, som representerar medlemsländernas regeringar. Medordförandena för konferensens styrelse medverkar också.

Bidrag från medborgare och civilsamhället samt musikuppträdanden av violinisten Renaud Capuçon och Karski quartet kan följas via videolänk. Evenemang som anordnas i medlemsländerna för att uppmärksamma Europadagen visas också.

27 Erasmus-studenter från alla medlemsländer deltar på plats och omkring 300 medborgare bjuds in att delta på distans.

EU-ministrar och andra VIP-gäster medverkar också på distans.

Ljud och video

Öppningsceremonin av Konferensen om Europas framtid kommer att direktsändas på EBS+ och EbS kl. 13.3015.30.

Ceremonin kan också strömmas via Europaparlamentets multimediecenterFacebooksida och twitterkonto @Europarl_sv .

Videor, ljudklipp och bilder kan laddas ner från parlamentets multimediecenter: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/conference-on-future-of-europe-inaugural-event_18901_pk

Förebyggande åtgärder med anledning av covid-19

Journalister får närvara på plats om de följer de franska myndigheternas och Europaparlamentets regler. Alla journalister som deltar fysiskt på invigningen ombeds att hålla ett avstånd på 1,5 meter och att bära munskydd. Länk till mer information för journalister som kommer att närvara på plats i Strasbourg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum