Europaparlamentet

Konferensen om Europas framtid: så följer du det första plenarmötet

Dela

Det första plenarmötet äger rum imorgon, lördag 19 juni, i Strasbourg.

  • När: Lördag 19 juni kl. 09.00-13.00
  • Var: Europaparlamentet i Strasbourg, fysiskt och digitalt
  • Programmet hittar du här.

Det första sammanträdet för plenarförsamlingen för Konferensen om Europas framtid kommer att direktsändas på EbS+. Utdrag finns tillgängliga på EbS efter att mötet avslutas. Sammanträdet kan också ses via Europaparlamentets Multimedia Centre och parlamentets Facebook-sida. Filmklipp, ljudklipp och bilder kommer att finnas tillgängliga för nedladdning.

Plenarförsamlingen för konferensen består av 108 företrädare för Europaparlamentet, 54 företrädare för medlemsländernas regeringar (två per EU-land), tre företrädare för EU-kommissionen och 108 företrädare för de nationella parlamenten. 108 EU-medborgare deltar för att diskutera idéer från medborgarpaneler och den flerspråkiga digitala plattformen. 80 av dessa representerar de europeiska medborgarpanelerna, där minst en tredjedel av deltagarna är under 25 år, och 27 stycken företräder de nationella medborgarpanelerna eller evenemang som anordnas inom ramen för konferensen (en per medlemsland). Ordföranden för European Youth Forum deltar också. Urvalsprocessen för vilka medborgare som deltar i panelerna blir klar inom den närmsta tiden.

Mer information om svenskarna som deltar i det första plenarsammanträdet på lördag.

För frågor angående programmet eller hur vi kan bistå med hjälp, vänligen kontakta Europaparlamentets audio-visuella presstjänst.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum