Aleris

Konkurrensverket godkänner Aleris förvärv av Proliva

Dela

Aleris ansökan om att överta specialistsjukvårdskoncernen Proliva från Praktikertjänst är nu godkänd av Konkurrensverket

I och med affären blir Aleris en av de ledande vårdgivarna inom specialistsjukvård i Sverige, med totalt 3 600 medarbetare och 4,5 miljarder SEK i omsättning enbart i Sverige. Aleris har ett starkt fokus på specialistsjukvård dit alltmer av de stora sjukhusens vård kommer att flyttas för att uppnå samma eller högre kvalitet i vården till en väsentligt lägre kostnad än på storsjukhusen.

- Aleris ambition är att vara en ledande samarbetspartner för att vända trenden med växande vårdköer i Sverige genom att erbjuda god specialistsjukvård utanför storsjukhusen, kommenterar Thomas Berglund, styrelseordförande och tf. koncernchef

- Med kombinationen av vår ägares samlade erfarenheter av digitala lösningar och förvärvet av Proliva som ger oss betydligt större finansiella muskler, kommer vi att kunna öka takten i digitaliseringen för både patienternas, medarbetarnas och uppdragsgivarnas bästa, säger Thomas Berglund.

Affären beräknas vara klar i månadsskiftet mars april i år.

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata specialistvårdsföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Efter sammanslagningen med Proliva kommer Aleriskoncernen i Skandinavien att omsätta 7 miljarder SEK och ha 5 400 medarbetare. Aleris ägs av Triton.

Kontakter

Om

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar för en bättre vård. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Aleris har totalt 5,700 medarbetare och omsätter cirka 7 miljarder SEK. Aleris ägs av Triton.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum