Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser

Konkurser januari 2020

Dela

I januari 2020 försattes 625 företag i konkurs jämfört med 597 företag i januari 2019, en ökning med 5 procent. Antalet anställda i företagen var 2 095 personer jämfört med 1 684 personer januari 2019, vilket innebar en ökning med 24 procent.

  • Konkurserna minskade i handeln och ökade i finans-, fastighets- och företagstjänster.
  • Konkurserna ökade bland företag med 1-4 anställda.
  • Konkurserna ökade i Skåne län och Västra Götalands län.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser
Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser
Studentplan 3
831 40 Östersund

010-447 44 00https://www.tillvaxtanalys.se/

Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys, är en myndighet under Näringsdepartementet. Vårt uppdrag är att analysera och utvärdera svensk tillväxt- och näringspolitik. Genom vår kunskap bidrar vi till att effektivisera, ompröva och utveckla tillväxtpolitiken samt genomförandet av Agenda 2030. Myndigheten som leds av generaldirektör Sonja Daltung har sitt huvudkontor i Östersund. Vi har även ett kontor i Stockholm.

Följ Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser

Nystartade företag tredje kvartalet 201930.1.2020 13:00:00 CETNyheter

Antalet nystartade företag var oförändrat under tredje kvartalet 2019. 16 344 företag startade jämfört med 16 317 företag motsvarande kvartal året innan. Den största minskningen av antalet nya företag syns inom vårt och omsorg där nyföretagandet ökade med 23 procent medan den största ökningen skedde inom transport och magasinering med 20 procent. Sett över landet ökade nyföretagandet mest i Gotlands län, där ökningen var 20 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Landsbygdskommuner de stora vinnarna av rot-reformen22.1.2020 08:00:00 CETNyheter

Tillväxtanalys utvärdering av rot-reformens sysselsättningseffekter visar att den har haft störst betydelse för landsbygdskommuner trots att den har skapat flest antal jobb i storstadskommuner. – I slutet av vår studerade period, 2010-2015, stod Sveriges tre storstadslän för nästan hälften av alla sysselsatta i de rot-nischade företagen, säger analytiker Sofia Tano och fortsätter. – Att reformen har lett till ökad sysselsättning i byggnadsarbetsbranschen råder det ingen tvekan om. Eftersom vi har studerat sysselsättningseffekterna av både rut- och rot-reformen kan vi dock konstatera att rot-reformen är betydligt mer kostsam. Enligt Tillväxtanalys beräkningar är bruttokostnaden per arbetstillfälle mellan 5,8 och 8,4 miljoner kronor för rot-avdraget och mellan 1,6 och 1,9 miljoner kronor för rut-avdraget. Tillväxtanalys presenterar resultatet av studien i samband med ett seminarium den 23 januari. Läs hela rapporten här

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum