Göteborgs stift

Konsert med Anúna och Linda Lampenius

Dela
Den irländska kören Anúna medverkar vid invigningskonsert för temat Bildning på Bokmässan.
 

I Göteborgs domkyrka hålls invigningskonsert för temat Bildning på Bokmässan med den irländska kören Anúna och violinisten Linda Lampenius. Undertema under Bokmässan är Finland och röster från Irland. Svenska kyrkan bjuder in till en konsert där dessa underteman blir synliga och ljudliga.

Konsert med Anúna och Linda Lampenius
Göteborgs domkyrka onsdagen den 27 september 2017 kl. 19.30 
Medverkar gör även Guldhedskyrkans kammarkör

Mer information om artisterna finns på www.anuna.ie och www.lindalampenius.com

 

Svenska kyrkan är huvudansvarig för årets tema ”Bildning” på Bokmässan
Vid sidan av den etablerade Se människan-scenen kommer Svenska kyrkan att ha program på ytterligare två scener som lyfter en mängd perspektiv på begreppet bildning. Temat bildning anknyter till Reformationsåret 2017, och att det i år är 500 år sedan Martin Luther enligt traditionen spikade upp sina teser på porten till Slottskyrkan i Wittenberg.
Läs mer om temat Bildning på Bokmässan

Svenska kyrkan medverkar på Bokmässan med:

Scenprogram Om:bildning
Svenska kyrkan är ansvarig för årets temascen Bildning, med anledning av reformationen. Här belyses begreppet bildning ur en mängd vinklar: historiskt, ur rättviseperspektiv, genom personliga berättelser och i förhållande till aktuella fenomen som filterbubblor, "post truth". Varmt välkomna till vår scen!

Se människan-scenen
Årets scenprogram med många intressanta gäster ingår i entrébiljetten. Se människan-scenen bjuder i år på ett 70-tal möten med svenska och internationella författare. Bland dem finns Anita Goldman, Theodor Kallifatides, Kitty Crowther, Owe Wikström, Lo Kauppi, Mikael Niemi och många fler. Hela programmet finner du nedan.

Scenprogram Fredagsscenen
Fredagsscenen på Bokmässan 2017 fokuserar på Bildning, mod och motstånd. Programmet är öppet för alla, inget seminariekort krävs, och filmas av UR med syfte att lärare och andra intresserade ska kunna använda filmerna i utbildningshänseende.

Seminarier på Bokmässan 2017
Svenska kyrkan är med och arrangerar arton stora 45-minutersseminarier under de fyra mässdagarna. Nedan följer beskrivningar, medverkande och tidpunkter. Seminariekort krävs.

Läs mer om Svenska kyrkan på Bokmässan och om Göteborgs stift Kultursamverkan www.kultursamverkan.se.

Kontakt: 
Mikael Ringlander, projektledare för Svenska kyrkan på Bokmässan, 0705-18 19 95
Torgny Lindén, pressekreterare, 0706-33 12 87

En rik mångfald av verksamhet ryms inom Svenska kyrkan. Den grundläggande uppgiften utförs i första hand av församlingarna. 

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet som helhet. Stiftet leds av biskopen och stiftsstyrelsen. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet arbetar också med krisberedskapsfrågor. Till nytta för församlingarna förvaltar stiftet kyrklig jord och skog, de sk Prästlönetillgångarna, vars avkastning bidrar till de ekonomiska förutsättningarna för Svenska kyrkans arbete.

Göteborgs domkyrka är hela stiftets kyrka. Den nuvarande domkyrkan, som ligger vid Kungsgatan i centrala Göteborg, invigdes 1815.

Stiftskansliet ligger vid Lilla Bommen, i det karaktäristiska höghuset som brukar kallas "Läppstiftet".

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum