Stockholms stadStockholms stad

Konstaktion för klimatet

Dela

Konstaktion med utdelning av specialtillverkade God Grön Energy Bars i Uglycutes installation på Gustav Adolfs torg fredag 3 juni klockan 16-19.

Uglycute, en installation på Gustav Adolf torg. Foto: Giulia Cairone
Uglycute, en installation på Gustav Adolf torg. Foto: Giulia Cairone

I samband med det pågående toppmötet om klimat, Stockholm +50, deltar Stockholm konst i den konstnärliga aktionen God Grön av den brittiske konstnären Jeremy Deller.

Aktionen utgörs av tre delar och genomförs av Moderna museet där Stockholm konst medverkar med God Grön Affischer som återfinns över hela staden samt visar, endast den 3 juni, en animation på stadens stora LED-skärmar.

De tre delarna är: God Grön Energy Bar, God Grön affischer och Framtidslunch för skolan. Kopplingen mellan konst, mat och klimat utgör den gemensamma nämnaren. Aktionen vill belysa matens betydelse för en hållbar framtid.

Under fredagen 3 juni aktiveras Uglycutes stora installation på Gustav Adolfs torg med utdelning av God Grön Energy Bars. De innehåller sockertång som odlats klimatsmart i havet i en växande omfattning. Installationen är del av stadens sommarutställning med sex konstnärer på olika platser i staden.

Jeremy Deller

Sedan 1990-talet har konstnären Jeremy Deller (född 1966) iscensatt händelser på offentliga allmänna platser. Hans konst bygger på samarbeten och andra människors kollektiva handlingar. Han har bland annat belönats med Turnerpriset, som tilldelas konstnärer i Storbritannien och som är en utmärkelse med stor betydelse inom konstvärlden.

För mer information:

Frida Cornell, curator Stockholm konst, 08-508 313 36, frida.cornell@stockholm.se

Stockholm stads sommarutställning: Sommarutställning 2022 (stockholmkonst.se)

För ytterligare information om God Grön som helhet se Moderna museets hemsida. https://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/aktiviteter/god-gron-jeremy-deller/

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Uglycute, en installation på Gustav Adolf torg. Foto: Giulia Cairone
Uglycute, en installation på Gustav Adolf torg. Foto: Giulia Cairone
Ladda ned bild
Affisch för en energibar av tång som delas ut i Stockholm för klimatet.
Affisch för en energibar av tång som delas ut i Stockholm för klimatet.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum