Umeå kommun

Konstgräsplansplan har fått nytt liv på Östra Ersboda

Dela

Nu finns en konstgräsplan klar och spelbar på Östra Ersboda där det tidigare låg en fullstor grusplan. Konstgräsplanen kommer från Gammlia där konstgräset byttes ut under 2021.

- Det känns bra att kunna återbruka en fullt funktionell konstgräsmatta till Ersboda. Det finns många aktiva ungdomar i området och planen ligger även i närheten av skolan så vi tror att den kommer att ha en hög nyttjandegrad, säger Anders Linder, verksamhetschef på driftavdelningen på Fritidsförvaltningen.

Konstgräsmattan kommer från Umeå energi arena Sol på Gammlia där den bytts ut för att klara kraven på elitfotboll. Innan konstgräset rullades ut på Östra Ersboda kompletterades den med ett bra underlag vilket innebär att den uppfyller FIFAS krav på breddidrott. Beslutet om att flytta konstgräsplanen togs av fritidsnämnden i juni 2021.

I dagsläget finns det två stycken 11-mannamål, fyra stycken 7-manna mål samt 2 stycken 5-manna mål på Östra Ersboda. I höst planeras det för att utökas med ytterligare mål. Konstgräsplanen är redan nu öppen för bokning. När planen inte är bokad av föreningslivet kommer den att fungera som en spontanyta.

Mer information

Anders Linder
verksamhetschef, drift
Fritidsförvaltningen
anders.linder@umea.se
090-16 54 07
070-570 78 45

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Välkommen till Umeå Live 400 år, 13–14 juli8.7.2022 15:45:41 CEST | Pressmeddelande

När Umeå Live 400 år tar över Skeppsbron och Rådhustorget under två dagar i juli är det en line-up med kända och efterlängtade artister. Onsdag 13 juli presenterar Umeå live 400 år Lisa Miskovsky med band samt Sahara Hotnights. Kvällen därpå, torsdag 14 juli, står Fricky, Cleo och Broder John på Skeppsbrons scen. Dagarna är därtill fyllda med aktiviteter på Rådhustorget. Hela festivalen är gratis och medier är förstås varmt välkomna.

Umeåborna bjuds in att tycka till när Vasagatan får nytt liv5.7.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I sommar får den som promenerar längs Vasagatan se smakprov på hur gatan kan komma att utvecklas framöver. Street moves, som projektet heter, syftar till att skapa ett attraktivt gaturum med människan och hållbara färdsätt i fokus. Projektet markerar också startskottet för den större ombyggnad som väntar med start nästa år. - Vasagatan ska bli ett mer attraktivt stråk som i större utsträckning är anpassat för fotgängare, förklarar Maria Östlund, projektledare på Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum