Huddinge Kommun

Konstnären Viktor Kopp visas på Fullersta Gård

Dela

Fullersta Gård i Huddinge har glädjen att presentera konstnären Viktor Kopp med utställningen ”Början och slut”. Utställningen visas mellan den 14 november och den 21 februari 2021.

”Chocolate shape”, Viktor Kopp 2020.
”Chocolate shape”, Viktor Kopp 2020.

Fullersta Gård presenterar utställningen "Början och slut”, med nya verk av konstnären Viktor Kopp. Det blir inget vernissage på grund av rådande situation, men lokalerna kommer vara öppna som vanlig mellan klockan 12.00 och 16.00.

På grund av coronapandemin kommer max 10 personer kunna vara i utställningslokalen samtidigt. Alla är välkomna, men ha tålamod det kan bli väntetid utomhus.Tack för att du har förståelse och för att du tar ditt ansvar med att hålla avstånd. 

Viktor Kopp på Fullersta Gård
Viktor Kopp är född 1971 och bor och arbetar i Stockholm. Han är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö 1995-2000, och vid Helsingfors Konstakademi 1999. Kopp har haft flertalet utställningar både i Sverige och utomlands och är bland annat representerad på Malmö Konstmuseum.

Utmanar det måleriska bildrummet
Måleriets utveckling under modernismen har ibland förenklat beskrivits som en rörelse från det avbildade till det icke föreställande, men i realiteten är konsthistorien betydligt mer komplex än så. När man tar del av Viktor Kopps arbeten kan man se att han över tid införlivat hela denna spännvidd i sitt arbete och på ett unikt sätt kombinerar abstrakta komponenter och föreställande inslag i samma målning. I utställningen finns flera exempel där en bakgrund varken är en rymd eller ett landskap utan enbart är färg på duk och i detta, som inte är någonting, existerar ett motiv som kan vara ett objekt en bild eller en symbol.

I tidigare arbeten utmanar Viktor Kopp det måleriska bildrummet när hans motiv, till exempel den ofta återkommande chokladkakan, fyller hela duken och gränsdragningen mellan bild, objekt och rum blir diffus.

I utställningen på Fullersta Gård, har Viktor Kopp med målningar som inte har en rektangulär form utan är fyrhörningar med spetsiga och trubbiga vinklar vilket förstärker möjligheten att se olika rumsligheter i samma bild.

Läs mer på Fullersta Gård

För mer information kontakta:
Fullersta Gård, Fullersta Gårdsväg 18,141 35 Huddinge, 08-711 57 20,fullerstagard@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

”Chocolate shape”, Viktor Kopp 2020.
”Chocolate shape”, Viktor Kopp 2020.
Ladda ned bild
”Symbol and sign, two points of entry”, Viktor Kopp 2020.
”Symbol and sign, two points of entry”, Viktor Kopp 2020.
Ladda ned bild

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum