Norrköpings kommun

Konstnärernas verksamhet kommer fortsatt att bedrivas i Kronan

Dela

Norrköpings kommun och Konstnärernas intresseförening i Norrköping - KIFIN – har tecknat ett långsiktigt avtal avseende fastigheten Kronan, vilket innebär att konstnärernas verksamhet kan fortsätta att bedrivas i lokalerna. Endast nödvändiga renoveringar kommer att genomföras för att säkra fastighetens värde och skick.

– Kronan är en etablerad kulturinstitution i Norrköping, och det är viktigt att konsten finns tillgänglig centralt i staden. Därför känns det mycket bra att vi har kommit till en långsiktig lösning, som innebär att verksamheten blir kvar i Kronan, säger kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S). 

Kultur- och fritidskontoret som har det övergripande ansvaret för kommunens kulturverksamhet och stödet till det fria kulturlivet kommer att ta över som förstahandshyresgäst och vidareförhyra lokalerna till KIFIN. Därmed blir det ett likartat upplägg som gäller för många andra kultur- och föreningsaktörer i Norrköping, och dialogen mellan KIFIN och kommunen kommer att underlättas i framtiden. 

– Vi är glada och lättade att äntligen ha en långsiktig lösning på plats som ger oss möjlighet att vara kvar i Kronan. Vi ser nu fram emot en fortsatt god dialog som gör det möjligt för oss att kunna bedriva så mycket verksamhet som möjligt under renoveringstiden, säger Jonny Olsson Grundström, avgående ordförande i KIFIN. 

För att ge KIFIN möjlighet att i god tid planera sin verksamhet och att anpassa renoveringen utifrån verksamheten kommer renoveringen av fastigheten att starta tidigast under 2023. 

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-687 15 38

Jonny Olsson Grundström
Titel: avgående ordförande i KIFiN
Telefon: 073-832 30 63

_____________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum