Grums kommun

Konstutställning på Jättestenskolan

Dela

Kom och se elevernas konstverk i skolbiblioteket på Jättestenskolan! Tisdag 23 oktober kl. 10.00 är alla varmt välkomna på vernissage. Konstutställningen är sedan öppen på kvällen kl. 17.00-19.00.

Konstverk av eleverna på Jättestenskolan i Grums kommun.
Konstverk av eleverna på Jättestenskolan i Grums kommun.

Under hösten har alla elever i årskurs 3, 6 och 9, i Grums kommun, deltagit i projektet The Power of Imagination i samarbete med Alma Löv, Museum of Unexp Art i Östra Ämtervik och med bidrag från Skapande Skola.

Under två dagar har eleverna arbetat med olika teman som Animals, Evolution och Identity tillsammans med pedagogerna Harald Raaijmakers och Stella Broos från Alma Löv.

Besök på Alma Löv, Museum of Unexp Art

Animals, Evolution och Identity blev ledorden när eleverna besökte museet, gjorde sina gruppmålningar och diskuterade kluriga frågor som ”gömde sig” i utställningen. Väl tillbaka i klassrummet kom Stella och Harald på besök en heldag. Av allt material de hade med sig fick eleverna göra målningar eller skulpturer utifrån diskussioner i grupperna kring deras tema.

Målet har varit att väva samman konstnärliga och pedagogiska processer och skapa en kreativ lärmiljö som väcker nyfikenhet och stimulerar elevers fantasi, samt kreativa, empatiska och kritiska förmågor.

Harald och Stella har gjort ett utbildningsupplägg där upplevelser och skapande står i centrum. Lärarna har besökt museet, valt teman utifrån läroplansmålen för sin årskurs i ämnena bild och No.

Nu ställer vi ut elevernas arbeten i skolbiblioteket på Jättestenskolan. Utställningen hänger kvar fram till klockan 19.00 på kvällen och därefter på skoltid fram till och med onsdag i vecka 45 då några utvalda verk flyttas till Grums bibliotek.

Kom och se elevernas fantastiska konstverk, målningar, papperskonst och skulpturer i lera med olika teman!

Kontakt:
Line Monclair
Projektledare
0555-420 20
line.monclair@grums.se

Kontakter

Bilder

Konstverk av eleverna på Jättestenskolan i Grums kommun.
Konstverk av eleverna på Jättestenskolan i Grums kommun.
Ladda ned bild

Om

Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum