Stockholms stad

Konstverk ska göra skolväg tryggare

Dela

Barn, ungdomar och seniorer i Fagersjö har skapat självporträtt och illustrationer som de förknippar med sitt område. Dessa illustrationer har sammanställts i två stora kollage som monteras på väggarna i en gångtunnel för att göra den trevligare och tryggare.

På uppdrag av Farsta stadsdelsförvaltning har kulturskolans verksamhet Unga Berättar handlett deltagare i olika workshopgrupper från förskola, skola, fritidsverksamhet och seniorgrupper. Med hjälp av iPads har alla deltagare kunnat skapa självporträtt eller illustrerat saker de förknippar med området. I det färdiga färgglada verket syns bland annat regnbågar, bollspel, en djembetrumma, hundar och flera mangainspirerade ögon.

”Ett jättespännande projekt för oss där vi får möjlighet att erbjuda pedagogisk verksamhet och verka för ökad delaktighet genom konst.”
- Johan Westerlund, utvecklingsledare Unga Berättar

Uppdraget kommer ursprungligen från kommunfullmäktige som gett stadens nämnder i uppdrag att göra investeringar i den fysiska miljön för ökad trygghet. En arbetsgrupp bestående av stadsdelsförvaltningen, trafikkontoret, Familjebostäder, utbildningsförvaltningen och polisen valde ut Fagersjö som område.

”Vi är glada att kunna inviga denna demokratiska utformning av den offentliga miljön där både unga och äldre fått bidra.”
- Gabriella Luoma,  preventionssamordnare Farsta stadsdelsförvaltning

Unga Berättar har arbetat med liknande former av offentliga verk i Sandsborg, Bagarmossen, Hagsätra, Skärholmen och Tensta.

Verket invigs torsdag 25 april klockan 17.00-19.00 med invigningstal av Farsta stadsdelsnämnds ordförande Lars Jilmstad (M) klockan 17.30

För frågor vänligen kontakta Johan Westerlund, utvecklingsledare Unga Berättar på 076-123 18 35,
johan.westerlund@stockholm.se eller Gabriella Luoma, preventionssamordnare Farsta stadsdelsförvaltning på 076 12 18 129, gabriella.luoma@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

Om Unga Berättar

Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

Insta, fb och twitter: @ungaberattar

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum