C.F. Møller Architects

Konsultföretaget mtre blir en integrerad del av C.F. Møller Architects

Dela

Konsultföretaget mtre, som är specialiserade på planering av utrymmen, kundrådgivning och användarmedverkan, kommer att bli en del av C.F. Møller Architects, ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor.

Henrik Sarto, Lone Wiggers & Anne Sarto. Foto: Peter Sikker Rasmussen
Henrik Sarto, Lone Wiggers & Anne Sarto. Foto: Peter Sikker Rasmussen

C.F. Møller Architects kännetecknas av att arbeta holistiskt och har sedan starten 1924 byggt upp en rad olika expertkunskaper inom arkitektur, landskap och stadsplanering, produktdesign, hälsovård och kundrådgivning. Nu stärks C.F. Møller ytterligare genom förvärvet och föreningen med mtre, som har mer än 15 års erfarenhet som specialister inom lokalplanering, kundrådgivning och användarmedverkan.

"Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder och samarbetspartners integrerade konsulttjänster, där vårt totala utbud av kompetens och tjänster nu kommer att vara både bredare och mer spetsade", säger Lone Bendorff, vd för C.F. Møller Architects och utvecklar;

"Vi ser en stor potential i att bygga vidare på mtre:s starka kompetens inom lokalplanering, användarmedverkan och processhantering och integrera detta med vår övriga expertis. Syftet är att stödja vår gemensamma passion för att skapa enkla, tydliga och hållbara lösningar som utgår från människors behov. "

mtre fortsätter som ett självständigt varumärke
Integrationen mellan mtre och C.F. Møller Architects skapar en stärkt yrkesgemenskap, där mtre får C.F. Møllers yrkeskompetens och stärkt förmåga att ta sig in på den internationella marknaden.

"mtre ser fram emot att bli en del av ett professionellt bredare och inte minst större geografiskt sammanhang och kommer att kunna dra stor nytta av C.F. Møller Architects mångsidighet och geografiska närvaro. Detta skapar en bra grund för att förverkliga de utvecklingsmöjligheter och den potential vi ser för oss själva. Vi ser fram emot att tillsammans förverkliga denna rad möjligheter", säger Anne Sarto och Henrik Sarto, grundare och direktörer för mtre.

mtre ska integreras i C.F. Møller Architects som ett självständigt varumärke, och Anne och Henrik Sarto kommer att fortsätta som direktörer för mtre. I maj 2022 flyttar mtre från sina nuvarande lokaler i Østergade till C.F. Møllers lokaler i Hillerødgade i Köpenhamn för att ytterligare stärka samarbetet.

C.F. Møller Architects och mtre samarbetar för närvarande om en omvandling och utveckling av NTNU:s campus i Trondheim (Norges tekniska och vetenskapliga universitet).

Om C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande internationella arkitektkontor med mer än 90 års erfarenhet av prisbelönta projekt i Norden och runt om i världen. Företaget har cirka 350 anställda på kontor i Köpenhamn, Århus, Ålborg, Stockholm, Malmö, Oslo, London och Berlin.

De arbetar med integrerad design i alla skalor, från stadsplanering, landskap, stora komplexa byggnader till rumsindelning och produktdesign. Baserat på nordiska värderingar och en passion för arkitektur och rum levererar kontoret hållbara och estetiska lösningar med bestående värde för kunder, användare och samhället.

Om mtre
mtre är ett specialiserat konsultföretag med mer än 15 års erfarenhet av att utveckla projekt tillsammans med privata och offentliga kunder i Norden. Företaget har 13 anställda och kontor i Köpenhamn. mtre har tre fokusområden: konsultation av kunder och hyresgäster från initial uppdragsdefinition till driftsättning, processledning i riktade och värdeskapande förändringsprocesser i samband med etablering. Samt utveckling av fysiska miljöer, design av utrymmen och inredning utifrån övertygelsen om att detta påverkar vårt välbefinnande, välmående och prestation.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Henrik Sarto, Lone Wiggers & Anne Sarto. Foto: Peter Sikker Rasmussen
Henrik Sarto, Lone Wiggers & Anne Sarto. Foto: Peter Sikker Rasmussen
Ladda ned bild
Lone Wiggers, Anne Sarto och Henrik Sarto. Foto: Peter Sikker Rasmussen
Lone Wiggers, Anne Sarto och Henrik Sarto. Foto: Peter Sikker Rasmussen
Ladda ned bild
Lone Bendorff. Foto: Mew
Lone Bendorff. Foto: Mew
Ladda ned bild
NTNU Campus Trondheim. Foto: NTNU
NTNU Campus Trondheim. Foto: NTNU
Ladda ned bild

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Malmö, Oslo, London, Berlin, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum