AF Gruppen Sverige

Kontrakt signerat för bortforslings- och återvinningsuppdrag offshore för AF Gruppen

Dela

I avtalet ingår projektering, förberedelsearbete, bortforsling och återvinning (EPRD) av Dunlin Alpha-plattformen med en total vikt på cirka 20 000 ton.

Dunlin Alpha.
Dunlin Alpha.

AF Gruppen (AFG) har i konsortium med Heerema Marine Contractors (HMC) nu tecknat ett avtal med Fairfield Betula Limited om bortforsling och återvinning av Dunlin Alpha-plattformens topside-konstruktion i den engelska sektorn i Nordsjön, efter att parterna ingått en avsiktsförklaring (anmäld till börsen den 18 september 2018).

I avtalet ingår projektering, förberedelsearbete, bortforsling och återvinning (EPRD) av Dunlin Alpha-plattformen med en total vikt på cirka 20 000 ton. Projekteringen kommer att inledas omedelbart och plattformen ska forslas bort och återvinnas mellan 2021 och 2024.

För ytterligare information:

Koncernchef AF Gruppen: Morten Grongstad, tfn. +47 991 53 905

Koncerndirektör Offshore AF Gruppen: Amund Tøftum, tfn. 920 26 712

Nyckelord

Bilder

Dunlin Alpha.
Dunlin Alpha.
Ladda ned bild

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, Kanonaden Entreprenad och Pålplintar. Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 4 200 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen.

Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi, Offshore och Sverige. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum