Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Köping Stars - Årets Lyft i SBL Herr

Dela

Under slutspelet i Svenska Basketligan Herr delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2021-2022. Idag delar vi ut priset Årets Lyft - som går till Köping Stars!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för första gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelserna Årets Lyft, och Årets Matcharrangemang (delas ej ut 2022), delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets Lyft: Köping Stars

Sedan debuten i SBL säsongen 2018-2019 har Köping Stars etablerat sig på högsta nivån. Den gångna säsongen blev det en sjundeplats med 11 vinster, med en stark avslutning på grundserien, och sedan kvartsfinalspel. 

Utanför planen har det hänt ännu mer. Köping gjorde sin första säsong i sin nya arena, med nytt golv och möjlighet till bättre matcharrangemang. I sista matchen för säsongen blev det också nytt publikrekord för arenan, 938 åskådare. 

Med en nyanställd sportchef i Stefan Ståhlmalm, som även blir klubbchef för hela Köping Basket, ett led i föreningens målsättning att bli en av de bästa klubbarna för både elit och breddverksamhet.

Stars har även valt att satsa på unga svenska spelare i SBL Herr, som tillsammans med större resurser till truppen och bra importer har skapat förutsättningar att lyfta ytterligare i SBL Herr. 

Motivering till utmärkelsen:
"I sin fjärde säsong har föreningen tagit ytterligare kliv för att säkerställa en långvarig närvaro i SBL Herr. Med ny arena, nytt golv och en satsning på unga svenska spelare har laget lyft sig en nivå organisatoriskt, och framtiden blir spännande."

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 19 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Damlandslaget samlas för juniläger10.5.2022 14:22:31 CEST | Pressmeddelande

Årets första damlandslagstrupp kallas till läger 11-15 juni, och förbundscoacherna har valt att ta ut en ung trupp som ska få chansen att visa upp sig inför fortsättningen av EM-kvalet. – Det är en mix av collegespelare, SBL-spelare och några yngre utlandsproffs som varit med tidigare. Att vi inte har några kvalmatcher i sommar ger oss nu chansen att få jobba med dessa spelare och se vilka som kan slå sig in i truppen i november, säger förbundscoach Ira Otamiri.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum