Stiftelsen Skansen

Körklang på Skansen - ABBA

Dela

Sommaren på Skansen bjuder alltid på mycket musik och i år finns det ytterligare en möjlighet att njuta av sköna toner när serien Körklang på Skansen inleds den 7 juli. Inte bara det, hela publiken får vara med och sjunga i stämmor - dessutom tillsammans med en känd artist och kör. Programledare, körledare, orkesterledare är Simon Ljungman. Varje torsdag har ett eget tema och först ut är en kväll inspirerad av ABBAs musik med gästartisten Magnus Carlsson och kören som specialiserat sig på ABBAs musik - The Choir est. by ABBA the Museum.

Magnus Carlsson
Magnus Carlsson

The Choir, eller som hela namnet lyder – The Choir Established by ABBA the Museum – bildades till 40-årsjubileet av ABBAs seger i Brighton med Waterloo. Sen låg gruppen i träda ett kort tag men bestämde sig för att fortsätta och nu medverkar de i kvällens ABBA-inspirerade Körklang.

Magnus Carlsson är en svensk artist som medverkat i dansbandet Barbados, popgruppen Alcazar och som soloartist. Han har tävlat ett antal gånger i Melodifestivalen och under 2008 och 2009 också medverkat som jurymedlem i Dansbandskampen.

Simon Ljungman har en bred bakgrund inom musiken och är känd som gitarrist i På Spårets husband Augustifamiljen samt som Håkan Hellströms gitarrist. Med Håkan ser han just nu fram emot två utsålda konserter på Ullevi i sommar. Han är också verksam i den klassiska genren och sågs nyligen med sitt band SeLest i en uppsättning av Mozarts requiem som sändes i SVT under hösten.

Husbandet består av Simon Ljungman på gitarr, Anna Lund trummor, Helena Ljungman bas och Sofia Winiarski på klaviatur. Simon är också program- och körledare.

Bilder

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum