Korpen lanserar en ny digital träningsutmaning tillsammans med idrottsprofiler

Dela

Korpen har inlett ett exklusivt samarbete med Challengize och erbjuder en modern, mätbar, social och spännande digital träningsutmaning - Korpen Challenge. I Korpen är alla välkomna och i träningsutmaningen kan alla vara med, elitmotionären som vardagsmotionären. Varje lag i Korpen Challenge väljer en lagledare Jonas Björkman, Malin Ewerlöf, Måns Zelmerlöw eller Danijela Rundqvist som kommer peppa lagen under utmaningen.

Det orörliga Sverige växer och Korpen Challenge är ytterligare en folkhälsosatsning av Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet för att inspirera till ett liv i rörelse.

– Korpen vill vara rätt i tiden. För cirka 20 år sedan drog Korpen igång stegtävlingar som kom att bli en succé i Sverige. Nu kommer Korpen Challenge som är ytterligare ett bevis på hur organisationen försöker möta vardagsmotionärens behov för en aktivare vardag. Träning ska vara lättillgängligt, alla ska kunna vara med oavsett idrottsbakgrund och framförallt ska det vara roligt. Korpen Challenge har hela paketet och därför är det superroligt att kunna erbjuda det här unika konceptet, säger Eva Bjernudd generalsekreterare på Korpen.

Genom att delta i utmaningen samlar laget ihop Charity Points som går till Zelmerlöw & Björkman Foundation för barn i Afrika.

– Att få in rörelse i vardagen har aldrig varit viktigare och i Korpen Challenge kan deltagarna verkligen göra skillnad, både för en själv och för andra. Det om något borde vara en motivationshöjare, säger Danijela Rundqvist, hockeyprofil och en av lagledarna i Korpen Challenge.

Korpen Challenge är en ny träningsutmaning där fokus främst ligger på att bygga en frisk företag- eller vardagskultur och på team-building. Varje person belönas för den man är och det man gjort.

– Det är otroligt roligt att vi på Challengize inlett det här samarbetet med Korpen och tillsammans skapat superhäftiga Korpen Challenge. Det är en träningsutmaning som är unikt i sitt slag och som vi tror kommer uppskattas av många under hösten. Ett vinnande digitalt och modernt träningskoncept som ersätter de traditionella stegräknarna, säger Nicholas Roman från Challengize.

Utmaningen börjar den 18 september och pågår fram till och med 12 november. Laget som samlat mest poäng under Korpen Challenge kommer få delta på Idrottsgalan i Globen den 15 januari 2018. På www.korpen.se/korpenchallenge kan du läsa mer och anmäla ditt lag.

Kontaktuppgifter för frågor om Korpen Challenge
Anna Sundström, Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
08-699 64 15, anna.sundstrom@korpen.se 

Kajsa Sellidj Wretman, Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
08-699 64 14, kajsa.sellidj@korpen.se

Nyckelord

Kontakter

Magnus DahlbergPressansvarig och kommunikatör

Bilder

Dokument

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum