Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpens Seniorvecka för äldre som vill testa motion

Dela
En hel veckas motionsaktiviteter för äldre. Det är vad som väntar den 5-11 september i Piteå. Korpen Piteå arrangerar den så kallade Seniorveckan med kostnadsfria ledarledda aktiviteter som är anpassade för äldre med varierande balans, styrka och kondition. Seniorveckan startades på flera platser i landet av Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet förra året då den sociala och fysiska mötesplatsen var kraftigt begränsad på grund av pandemin.

-       Motion och idrott för äldre är viktigare än någonsin. Seniorveckan är en möjlighet för alla de som vill testa olika aktiviteter i ett socialt sammanhang och upptäcka den fysiska rörelsens positiva effekter, konstaterar Pär Röckner på Korpen Piteå.

Totalt är det cirka 25 orter runtom i Sverige som genomför Seniorveckan med Korpen som arrangör. Jämfört med förra året har antalet orter fördubblats.

-       Förra årets Seniorvecka blev för många äldre en möjlighet att äntligen ta sig ur hemmasittandet på grund av pandemin, berättar Regina Hedström som är Korpens projektledare för Seniorveckan. Att dubbelt så många orter i Sverige nu arrangerar en hel veckas aktiviteter för äldre visar tydligt på ett uppdämt behov.

Nyckelord

Kontakter

Pär Röckner 070-517 70 80
par.rockner@korpenpitea.se

Bilder

Länkar

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum