Stockholms studentbostäder, SSSB

Korridorsrum byggs om till studentlägenheter

Dela

96 studentkorridorsrum har blivit till 103 studentlägenheter i Kungshamra i Solna. Det är Stockholms studentbostäder som omvandlar bostäderna eftersom fler studenter efterfrågar boende med eget kök.

– Stockholm behöver fler studentbostäder anpassade utifrån studenters behov för att nå målet om att bli en av världens ledande kunskapsregioner. Därför känns det här väldigt roligt och jag tycker att studentlägenheterna blivit fantastiskt fina och bra, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Flera undersökningar har visat att många studenter föredrar att bo i ett rum med eget kök. Förädlingen av bostäderna i Kungshamra innebär att området får 96 ettor och sju tvåor istället för 96 korridorsrum. Samtliga lägenheter ryms i ett hus och utöver själva bostäderna får huset också ett gemensamhetsutrymme med fotbollsspel, soffa och tv.

– Det här är ett spännande projekt och det är kul att se att intresset för lägenheterna är så stort hos studenterna. Planen framåt är att kunna förädla fler korridorsrum här på Kungshamra och när vi gör det så ser vi samtidigt till att husen ska fungera bra i ytterligare 50 år, säger Björn Ribbhagen, projektchef på Stockholms studentbostäder.

I samband med att huset byggts om har också ventilation och värmesystem uppdaterats till modern standard. Ettorna blir 18 kvadratmeter stora och dess kök är utrustade med spis, ugn, kyl/frys och plats för mikrovågsugn.

Kungshamra är ett av Stockholms största studentbostadsområden med nästa 1300 bostäder. Flera av husen byggdes på 60-talet och är kulturmärkta för sina kulturhistoriska värden.


Fakta Kungshamra och det nya huset

  • Ettorna är ungefär 18 kvadratmeter och tvåorna 35 kvadratmeter
  • På Kungshamra finns nästan 1300 studentbostäder
  • Marken är en gåva från dåvarande kung Gustav VI Adolf
  • Området byggdes på 60-talet och utökades 2004 med sju nya hus

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Stockholms studentbostäder har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige med över 8000 bostäder i sitt bestånd. Företaget förvaltar, förmedlar och bygger studentbostäder.

Stockholms studentbostäder erbjuder allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm.

Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studenters centralorganisation.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum