Umeå kommun

Korrigering av dag: Undervisningen inom den kommunala gymnasieskolan och vuxenutbildningen bedrivs på distans

Dela

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Karl Larsson (S) har tillsammans med utbildningsdirektör Ann-Christine Gradin beslutat att Umeå kommun följer regeringens rekommendation att elever inom gymnasieskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola inte ska ha sin undervisning på skolorna. Det innebär att från och med imorgon onsdag 18 mars så bedrivs undervisningen på distans inom gymnasieskolorna.

Alla elever uppdateras via lärplattformen (Lärum) om hur övergången till distansutbildning sker på respektive skola och program.
– Detta sker för alla gymnasieutbildningar med undantag för gymnasiesärskolan som fortsätter sin verksamhet som vanligt, säger Pontus Clarin områdeschef, gymnasieskola.

Vuxenutbildningen kommer att övergå till distansundervisning i den takt som de tekniska lösningarna tillåter.
– Eleverna kommer att få information av sin rektor/utbildningsledare om hur det kommer att fungera på respektive utbildning, säger Åza Hortell, områdeschef, vuxenutbildning.

Skolorna stängs inte
I nuläget innebär detta dock inte att Umeå kommun stänger skolorna. Lärare och övrig personal kommer arbeta från respektive skola och administrerar distansutbildningen från arbetsplatsen, om inte chef och medarbetare kommer överens om annat. Detta för att i så hög grad som möjligt upprätthålla kvalitet på verksamheten och säkerställa att vi har tillgång till teknisk support som möjliggör god kvalitet på distansundervisningen.

De elever som behöver hjälp med teknisk support, hämta böcker eller träffa personal är givetvis välkomna till skolan som vanligt.
– Vi påminner om att situationen är speciell och kommer kräva större ansvarstagande från alla. Elever som har distansstudier är inte lediga och vi vill understryka vikten av att eleverna håller sig hemma och tar del av sin undervisning, säger Pontus Clarin.

För mer information kontakta:
Pontus Clarin
områdeschef, gymnasieskola
070-397 24 05
pontus.clarin@umea.se

Åza Hortell
områdeschef, vuxenutbildning
070-288 58 50
aza.hortell@umea.se

Andreas Moberg
kommunikatör
070-633 28 22
andreas.moberg@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum