Svenska kyrkan

Körsången intar Uppsala på lördag

Dela

Nu på lördag 15 september klockan 12:00 intas Stora torget i Uppsala av hundratals körsångare som tillsammans med Uppsalaborna öser ur den kyrkliga sångskatten.

Allsångskonserten inleds med en procession där 200 gosskörsångare går längs Svartbäcksgatan och ansluter till övriga sångare på Stora torget, där programmet startar med Halleluja-kören ur Händels Messias.

Sången leds av den välkända Uppsalaprofilen Anna-Karin ”Ako” Nytell Oldeberg. Vid orgeln sitter Ulf Norberg, organist i Hedvig Eleonora församling i Stockholm och konsertorganist på Stockholms konserthus.

Sångblad kommer att delas ut så att Uppsalaborna kan sjunga med i välkända och nyskrivna psalmer.

- Psalmsången är den längsta etablerade sångtradition vi har i Sverige. I en tid när allt färre sjunger, i skolan eller i kyrkan, är det viktigt att lyfta sången som ett gemensamt kulturarv och ett sätt att skapa gemenskap och delaktighet, säger Marit Torkelson, handläggare för kyrkomusik vid Kyrkokansliet i Uppsala, och projektledare för evenemanget.

Psalmsång på Stora torget är en del av Kyrkomusiksymposium 2018  som pågår fredag-söndag i Uppsala med ett fullmatat program av konserter, gudstjänster, seminarier och workshops. Flera konserter och seminarier livesänds.

Pressbilder kommer att finnas i Svenska kyrkans bildbank Ikon.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Europeiskt juluttalande för asylrätten och ett värdigt flyktingmottagande5.12.2018 07:54Pressmeddelande

Ärkebiskop Antje Jackelén har tillsammans med ett 30-tal europeiska kyrkoledare skrivit under ett uttalande för asylrätten och upprätthållande av värdighet i mottagandet av människor på flykt. Uttalandet överlämnades igår till Europaparlamentets förste vice talman, Mairead McGuinness, under en ceremoni i Bryssel. I uttalandet uppmanar kyrkoledarna Europas stater, invånare och politiska ledare att värna människovärdet och inte bli likgiltiga inför andras lidande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum