Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

Kortare arbetstid nödvändigt inom förlossningsvården

Dela

Vid hälso- och sjukvårdsstyrelsens möte 10 december beslutades om ett förslag om förbättrad samordning av förlossningsvården, för att komma till rätta med bristen på barnmorskor.

Vänsterpartiet röstade ja till förslaget, men hade ett tilläggsyrkande som handlade om kortare arbetstid, men detta avslogs av övriga partier.

- Beslutet är bra, men vi tror att det behövs kortare arbetstid för att skapa en långsiktigt hållbar arbetsmiljö i förlossningsvården, säger Vänsterpartiets oppositionsråd Carina Örgård (v). - Bara på Östra sjukhuset fattas 75 barnmorskor, de har slutat för att arbetsmiljön är för tuff. Kortare arbetstid är ett förslag som faktiskt kan bidra till att vi får en fullbemannad förlossningsvård, säger Carina Örgård (v). 

Nyckelord

Kontakter

Carina Örgård, oppositionsråd (V), tel 073-6892006

Niklas Theodorsson, politisk sekreterare (V), tel 070-2556217

Bilder

Oppositionsråd Carina Örgård (v)
Oppositionsråd Carina Örgård (v)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Magasinsgatan
504 35 Borås

https://vastragotaland.vansterpartiet.se/

Vänsterpartiet Västra Götaland är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologiskt grund. Vi bedriver en konstruktiv oppositionspolitik i Västra Götalandsregionen, och vill se ett samhälle som präglas av medmänsklighet, solidaritet och rättvisa. Sveriges välfärd ska vara till för alla, oavsett vem du är eller var du bor.