Film i Väst

Kortfilmer prisade på Clermont-Ferrand

Dela

I helgen avslutades årets upplaga av världens största kortfilmsfestival, Clemont-Ferrand i Frankrike. Två av Film i Västs samproducerade kortfilmer vann pris: Min Börda av Niki Lindroth von Bahr tog emot pris för Bästa animerade film och Skuggdjur i regi av Jerry Carlsson vann både Canal + Award och Special Jury Award.

Min Börda är en apokalyptisk musikal där fiskar, apor, hundar och råttor sjunger och dansar till musik framförd av humorgruppen Klungan. Min börda är inspelad hos Dockhus Animation i Trollhättan och har vunnit ett flertal priser under året som gått, bland annat Startsladden på Göteborg Film Festival 2017 och en Guldbagge.

Skuggdjur är ett absurt drama om mänskligt beteende och sociala ritualer upplevda från ett barns perspektiv. Filmen vann publikens pris på Uppsala Kortfilmsfestival 2017.

Alla prisvinnare hittar du på Clermont-Ferrands hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och en av Nordens största och viktigaste finansiärer av film- och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat mer än 1000 filmer och tv-drama.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum