Stockholms stad

Kostnadsfri skrotning av båten

Dela

Just nu kan båtägare lämna gamla båtar till skrotning kostnadsfritt. Erbjudandet gäller året ut eller så länge pengarna räcker. Via webbplatsen båtretur.se får båtägare hjälp att skrota sin uttjänta fritidsbåt på ett miljömässigt bra sätt.

Foto: Johan Pontén
Foto: Johan Pontén

- Gamla båtar som lämnas i naturen kan sprida plast och skadliga ämnen som påverkar våra havs- och vattenmiljöer negativt, säger Nanna Spett, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Stockholms stad. Vi vill förstås att båtägare ska ta hand om sina uttjänta båtar på bästa sätt och ett bra sätt är att passa på att skrota dem medan premien finns.

Skrotningspremien täcker kostnaden av en båt upp till 3 ton. Transporten till återvinningscentralen betalas av båtägaren, liksom eventuell sanering. I Stockholmsområdet finns båtskrot i Huddinge och Upplands Väsby.

Skrotningspremien finansieras av Havs- och vattenmyndigheten. Skrotningskampanjen drivs av Båtretur som är ett nat­ionellt nätverk för miljömässigt korrekt insamling och återvinning av fritidsbåtar.

Nyckelord

Kontakter

Miljöförvaltningen
Nanna Spett
Miljö- och hälsoinspektör
Telefon: 08-50828862
E-post: nanna.spett@stockholm.se

Bilder

Foto: Johan Pontén
Foto: Johan Pontén
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum