Dramaten

Kostymutförsäljning på Dramaten

Dela

Dramatenhuset står inför ett stundande stambyte och passar därför på att rensa i kostymförrådet. Över 2 000 väl använda plagg som genom åren burits av Dramatens skådespelare kommer att säljas lördagen den 27 april.

Kostymförrådet på Dramaten. Foto: Anna M Eriksson
Kostymförrådet på Dramaten. Foto: Anna M Eriksson

Utförsäljningen rymmer både herr- och damkläder, såväl vardagskläder som plagg mer lämpade för scenen. Till salu finns klänningar, kostymer, hattar, skor, accessoarer, men även böcker och roliga prylar från Bergmanfestivaler. I de väl använda plaggen står det i det flesta fall namn på den eller de skådespelare som burit just denna kostym.

Här finns plagg som burits av Bibi Andersson, Johan Rabaeus, Lena Endre, Livia Millhagen och kläder som synts i föreställningar som Den girige, Anna Karenina och Peer Gynt.

Priserna kommer att ligga på mellan 50 och 4 000 kr. Några dyrgripar, en klänning som bars av Stina Ekblad i Fedra 2006 (kostym Peder Freiij) och en morgonrock i silkesammet kantad med fjäderdun som bars av Razmus Nyström i Angels in America 2017 (kostym Lena Lindgren) kommer att säljas till högstbjudande på tradera.se från mitten av april. Håll utkik på Dramatens hemsida för mer information.

Dramatens kostymutförsäljning, Marmorfoajén, lördag 27 april kl. 10.00–16.00.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kostymförrådet på Dramaten. Foto: Anna M Eriksson
Kostymförrådet på Dramaten. Foto: Anna M Eriksson
Ladda ned bild
Fares Fares och Stina Ekblad i  Fedra (2006). Foto: Sören Vilks
Fares Fares och Stina Ekblad i Fedra (2006). Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild
Razmus Nyström i Angels in America (2017). Foto: Jenny Baumgartner
Razmus Nyström i Angels in America (2017). Foto: Jenny Baumgartner
Ladda ned bild
Kostymmärkning. Foto: Dramaten
Kostymmärkning. Foto: Dramaten
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten och Kulturhuset Stadsteatern i historiskt samarbete – sätter tillsammans upp Häxjakten17.4.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

De två största teaterhusen i Sverige: den moderna folkteatern vid Sergels torg och den anrika teatern vid Nybroplan gör för första gången någonsin en samproduktion. Arthur Millers Häxjakten får premiär den 14 september på Elverket. Regisserar gör Alexander Mørk-Eidem som slog igenom på Stockholms stadsteater och numera är knuten till Dramaten. I ensemblen på hela 19 skådespelare, som kommer från båda teaterhusen, ser vi bland andra Andreas Kundler, Karin Franz Körlof, Shanti Roney, Ellen Nyman och Shebly Niavarani. Biljetterna släpps idag den 17 april klockan 12.00.

Dramatenstjärnorna på Slottsteatern22.3.2019 08:30:00 CETPressmeddelande

Dramaten och Drottningholms Slottsteater samarbetar i höst. Johan Rabaeus och Andreas T. Olsson kommer att spela Beethoven och hans brorson i den nyskrivna pjäsen Dövheten av Niklas Rådström, med urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern. På den historiska scenen bjuder skådespelarna tillsammans med en stråkkvartett från Drottningholmsteaterns orkester på humor, värme och musik. Biljetter släpps i dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum