Djurens Rätt

Kraft Heinz antar global policy mot burägg

Dela

Världens femte största producent av mat och dryck, Kraft Heinz Company, har beslutat att upphöra med användning av ägg från hönor i burar. Beslutet träder i kraft globalt från år 2025 och omfattar fler än 25 länder – och gäller koncernens samtliga 200 varumärken. Beskedet är ett resultat av samtal med Djurens Rätt and Open Wing Alliance, en internationell koalition för hönor.

Kraft Heinz sällar sig härmed till den växande skaran företag som väljer bort ägg från de hönor som har det allra sämst. Majoriteten av världens hönor sitter i burar på en yta liten som ett A4-papper. Bara i Sverige lever drygt 1,2 miljoner hönor sina liv på det här sättet.

– Att företag som Kraft Heinz väljer bort ägg från hönor i bur är en tydlig signal om vart vi är på väg. Inga djur hör hemma i burar, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Utöver att bidra till att förpassa burhållning av hönor till historieböckerna kommer Kraft Heinz även att höja sina globala djurskyddskrav för grisar.

Sedan Djurens Rätt inledde arbetet med sin äggkampanj i Sverige 2008 har Coop, Hemköp, Lidl, Willy’s, Netto, City Gross, Pressbyrån och 7-Eleven valt bort buräggen från de svenska butikshyllorna och nu ser vi en liknande utveckling i Europa och resten av världen. I november gick Nestlé ut med att de upphör med användning av burägg. Måltidsföretagen Sodexo och Compass Group, samt flera av världens största hotellkedjor har även de antagit policys mot burägg det senaste året.

Nyckelord

Kontakter

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med mer än 40 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för ett en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum