Region Örebro län

Kraftig ökning av samtal till 1177 – allmänna samtal om coronaviruset ska ringa 113 13

Dela

Det är väldigt många som just nu ringer till 1177 Vårdguiden. Många har allmänna frågor om coronaviruset. Telefonnumret 1177 ska bara användas om man har frågor relaterade till den egna hälsan

- Vi har sett en kraftig ökning av samtal till 1177, säger Ewa-Lena Sjöberg, områdeschef, Region Örebro län. Många av samtalen vi får in handlar om allmänna frågor och oro omkring coronaviruset.
- Det är förståeligt att det finns frågor, och att det skapar oro att inte veta. Men vi vill vädja om att hålla 1177 öppet för dem som verkligen behöver ringa det numret. Alla allmänna samtal om coronaviruset innebär att väntetiderna ökar kraftigt och det hindrar dem som verkligen behöver komma fram till 1177 att få kontakt.

Detta gäller: 

  • Om du har frågor om coronaviruset utan att ha symtom som hosta, feber eller andningsbesvär kan du besöka Folkhälsomyndighetens webbplats. 
  • Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13.
  • Har du symtom och har befunnit dig i ett område utomlands där smittspridning pågår, eller varit i kontakt med en smittad person och behöver rådgivning, ring telefonnummer 1177.

Kontakt: Ewa-Lena Sjöberg, områdeschef, Region Örebro län, tel. 070 332 6680

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum