Region Norrbotten

Kraftigt höjd ersättning till vårdpersonal som tar extrapass i sommar

Dela

På ett extra regionstyrelsemöte den 22 juni beslutades att avsätta 20 miljoner kronor till insatser för att säkra tillgången till vårdplatser och bemanning i Norrbotten. Nu är det klart hur pengarna ska användas.

Beslutet om de extra 20 miljoner kronorna, i första hand riktad till bemanning med egen personal, togs med anledning av det ansträngda bemanningsläget inom Region Norrbottens hälso- och sjukvård.

Det ska bidra till att säkerställa en patientsäker vård, till att börja med under sommarperioden.

Brist över hela landet

Regionen har under våren vidtagit en rad åtgärder för att hantera det svåra bemanningsläget och säkerställa tillgången till fler vårdplatser, men det är i dagsläget brist på vårdpersonal över hela landet vilket försvårar möjligheterna att rekrytera nödvändiga kompetenser till Norrbotten.

Kraftigt höjda ersättningar

Nu har beslut tagits om hur de extra medlen ska användas. Det handlar om höjda ersättningsnivåer för personal som tar extraskift, men även mer differentierade ersättningar om man tar på sig nattskift.

Ju fler medarbetare som tar på sig extra skift i sommar desto fler vårdplatser kommer att hållas öppna.

Gäller hela länet

Erbjudandet vänder sig till alla medarbetare och chefer, oavsett var deras ordinarie arbetsplats är, som kan arbeta som sjuksköterska, specialistsjuksköterska, barnmorska, undersköterska, skötare eller barnsköterska.

Extrapassen ska utföras inom slutenvården (vårdavdelning, intensivvård eller allmänmedicinska vårdplatser glesbygd) på regionens sjukhus eller hälsocentraler.

Följande extra ersättningar gäller:

Dag och kväll måndag – fredag:
2 600 kronor per arbetspass.

Natt måndag – fredag:
3 400 kronor per arbetspass.

Dag och kväll lördag – söndag:
3 400 kronor per arbetspass.

Natt lördag – söndag:
5 000 kr per arbetspass.

Beslutet gäller även för medarbetare som sedan tidigare har bokat in sig för extrapass.

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum