Ticket

Kraftigt ökande resebokningar sedan midsommar

Dela

Sommarens väder har bjudit på ostadiga prognoser, kyliga temperaturer och en hel del regn – långt ifrån fjolårets sol och värme. Detta har lett till en kraftig ökning av antalet resebokningar. Bara sedan midsommar ökar bokningarna med drygt 33 procent. Främst vill svenskarna till soliga och varma resmål runt Medelhavet samt några klassiska storstäder i Europa, enligt färsk statistik från Ticket.

- Under sommarsemestern vill de flesta svenskar kunna njuta av sol, värme, kanske bada lite, och ladda batterierna inför hösten. Årets sommarväder har verkligen varit instabilt, och lagom till att mångas semestrar startar så svängde det om med regn och kyla. Det gör att betydligt fler svenskar än i fjol söker sig utomlands, och bokar en resa söderut, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Själva midsommarhelgen bjöd på fint väder på många platser runt om i Sverige – men sedan dess har vädret minst sagt varit instabilt, med regn och kalla temperaturer som inte lockar till härliga sommarbad. Detta har lett till en rusning efter sommarresor, och resebokningarna sedan midsommar ökar med 33,1 procent. Främst lockar sol och bad på Kreta (+ 22,6 procent) och Alanya (+ 17 procent), som verkligen gjort en comeback på svenskarnas resmålstopplista.

Även Europas vackra storstäder lockar många svenskar bort från det kalla sommarvädret. Amsterdam, som cementerat sin plats som en av svenskarnas mest populära storstäder att besöka, ökar med hela 243 procent, medan klassiska Paris ökar med drygt 213 procent.

Än så länge går det att hitta resor till Medelhavet för ca 2 500 kr per person (en vecka inklusive flyg + hotell). För de som funderar på att solsäkra semestern är det dock läge att börja titta på resor – med en kraftigt ökande efterfrågan tenderar också priserna att stiga, men än så länge finns goda fyndchanser kvar.

Mest populära resmål just nu

  1. Kreta (1)
  2. Alanya (3)
  3. Amsterdam (ny)
  4. Mallorca (2)
  5. Rhodos (5)
  6. Prag (7)
  7. Paris (ny)                      
  8. Split (4)
  9. London (8)
  10. Cypern (6)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade den 24 juni – 7 juli med avresa den 24 juni – 31 augusti 2019.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Krav på coronatester och hälsodeklarationer vid resor i coronatider9.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

Efter att UD den 30 juni hävde sin avrådan för resor till 11 länder så har resebokningarna stadigt ökat igen. Resmålen kan dock fortfarande ha olika regler och restriktioner för svenska resenärer, och krav på coronatester på flygplatsen eller att man måste fylla i onlineformulär innan man reser till landet skapar förvirring bland svenska resenärer, rapporterar resebyrån Ticket.

Osäkerhet kring corona ger uppsving för charter och paketresor7.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

UD hävde den 30 juni sin avrådan för resor till 11 länder, och under juli börjar charterbolagen återigen flyga till de populära sommarresmålen i Spanien, Grekland och Kroatien. Osäkerheten kring vad som gäller har samtidigt lett till att nästan 40 procent av semesterresenärerna väljer att boka charterresa eller paketresa istället för att boka flygbiljetten och hotellet separat, visar statistik från resebyrån Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum