Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Kravbrev för att stoppa rivningen av den palestinska byn Khan al-Ahmar

Dela

- Planerna på att riva den palestinska byn Khan al-Ahmar är djupt oroande, vi uppmanar Israel avbryta planerna och att omedelbart upphöra med att förstöra palestinsk egendom på Västbanken och östra Jerusalem. Det strider mot internationell rätt, säger Marita Ulvskog som är vice ordförande i Europaparlamentets Palestinadelegation.

I helgen hotas byn Khan al-Ahmar på Västbanken att rivas av de Israeliska myndigheterna. I ett brev från Palestinadelegationen uppmanas EUs utrikeschef Federica Mogherini att omedelbart ta kontakt med berörda parter för att förhindra utförandet av de 42 rivningsordrar som Israel beslutade om den 5 mars.

- Det är vår fasta övertygelse att det enda sättet att uppnå en rättvis och varaktig fred i Mellanöstern är en tvåstatslösningen mellan Israel och en Palestinsk stat sida vid sida, med Jerusalem som huvudstad för båda stater. Israeliska bosättningar och rivningen av palestinska samhällen på Västbanken, inklusive Östra Jerusalem är en avsiktlig attack på strävan mot en fredlig lösning, säger Marita Ulvskog.

Denna uppmaning har framförts av Palestinadelegationen och har fått brett stöd av flera andra politiska grupper i Europaparlamentet.

- Nu, när strävan efter en fredlig lösning på konflikten motarbetas av konservativa krafter, blir det viktigare att vi agerar ännu tydligare för att stoppa eskaleringen av rivningarna, avslutar Marita Ulvskog

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
ASP 14 G 315/Rue Wiertz 60
1047 Bryssel/Belgien

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet har sedan valet 2014 fem ledamöter - Marita Ulvskog (delegationsledare), Olle Ludvigsson, Jytte Guteland, Jens Nilsson och Anna Hedh.

Ledamöterna jobbar främst i Bryssel, men spenderar också mycket tid på hemmaplan, där de deltar i diverse event och möten. 12 gånger per år åker stor del av Europaparlamentet till Strasbourg, för de s.k. plenarsessionerna.

Ledamöterna har till sin hjälp ett kansli, baserat i Bryssel, som består av 15 personer.

Följ Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet