Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Kreativ kalender som skapar lycka

Dela

Små förändringar kan göra stor skillnad för din psykiska hälsa och din känsla av välbefinnande, och på sikt för förverkligandet av dina drömmar. Det vet Sanna Sporrong som själv har arbetat sig ur perioder med pyskisk ohälsa genom att använda sig av konkreta redskap. Nu har hon skapat ett planeringsverktyg som kan hjälpa andra.

Planera för din lycka är en kalender som hjälper dig att hitta rätt fokus i livet. Den gör dig medveten om dina vanor och hjälper dig att få ordning på dina prioriteringar, så att du fokuserar på de saker som betyder mest för dig och ditt välmående. 

Kalendern är utformad för att du ska nå dina långsiktiga mål genom att införa dagliga rutiner som på sikt får stor effekt. Dagliga rutiner är ofta lätta att ändra, men även lätta att strunta i. Problemet är att dessa ”struntsaker” har stor betydelse för dina långsiktiga mål. När du får ordning på detta kommer du att få bättre balans, mer energi, mer motivation och – inte minst – mer tid! 

I boken hittar du:

Kalendersidor – här fyller du själv i datum. Högst upp på sidan fyller du i dagens topp tre viktigaste uppgifter och längst ner på sidan summerar du din dag under rubrikerna: ”Vad gjorde jag bra idag?” och ”Idag har jag lärt mig”.

Plats för listor (bullet journaling) – dagens ”att göra-listor”.  Dessa hör ihop med kalendersidorna. Använd färgpennor, washitejp och klistermärken för att göra ditt uppslag inspirerande och lekfullt.

”Habit tracker” – efter kalendersidorna ligger flera sidor med s.k. habit tracker. Här kan du lista några handlingar du vill utföra varje dag. Kryssa i när du utfört dem så får du till slut en uppmuntrande positiv kedja. 

Resultatdiagram – används för speciella projekt, som t.ex. spara pengar eller gå ner i vikt. Något mätbart som du kan rita in i en kurva. 

 

Sanna Sporrong är en av bokbranschens mest anlitade formgivare och arbetar med förlag i hela Norden. Sanna har gått igenom flera perioder av psykisk ohälsa och arbetat sig ur dem genom att lägga positivt fokus på rätt saker och hitta strategier för att prioritera i vardagen. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se

Hos Tukan förlag hittar du färgstarka och originella böcker. Vi har ett brett, prisvärt och alltid aktuellt sortiment fullt av kunskap, inspiration och underhållning. För både vuxna och barn. Genom vår nyfikenhet, flexibilitet och vilja att göra saker på vårt eget sätt, har vi utmanat en hel bransch och blivit en udda fågel i bokvärlden

Tukan förlag startades 2008 av Christian Bang-Melchior. Det är ett av Sveriges största förlag och ger ut cirka 300 nya titlar om året.

Bokförlaget Nona grundades 2010 i Göteborg och är ett systerförlag till Tukan förlag. På Nona ger vi ut omkring 15 böcker per år och i vår katalog hittar du såväl skönlitteratur som biografier och memoarer. Vi ger ut både svenska och utländska författare och har nära samarbeten med ett flertal internationella bokförlag.

Den röda tråden i vår utgivning är starka berättelser om fascinerande människor och deras livsöden. Våra böcker attraherar och engagerar en bred publik och säljs idag hos samtliga stora svenska återförsäljare.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Formgivaren Oscar Kylberg debuterar som barnboksförfattare17.9.2019 07:45:00 CESTPressmeddelande

Formgivaren Oscar Kylberg är känd som ena halvan av designduon Bernadotte & Kylberg som han driver tillsammans med Carl Philip Bernadotte. Tillsammans har de vunnit flera prestigefyllda internationella priser för sin design. I september debuterar Oscar som barnboksförfattare med boken ”Walther & det magiska ordet”. En bok som Oscar både har illustrerat och skrivit. Berättelsen handlar om hans son Walther och är skapad i ett samarbete mellan far och son.

Dörte Hansen kommer till bokmässan12.9.2019 07:07:06 CESTPressmeddelande

Dörte Hansen är en av Tysklands mest omtyckta och bäst säljande författare. Hon är just nu dubbelt aktuell: nya boken Middagstimmen släpps på svenska i september och hon gör sitt första officiella författarbesök i Sverige i samband med bokmässan. Dörte Hansen är en av bokmässans speciellt inbjudna gäster och kommer att delta i två seminarier. Efter besöket i Göteborg kommer hon även att resa till Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum