Bookmark Förlag

Kreativitet, pyssel och nordisk hantverkstradition i fokus i Hidden Winter

Dela

Idag släpps ”Hidden Winter: Kreativitet och inspiration för vintern” av Sofia Vusir Jansson. Det är en bok som med avstamp i de kalla månadernas klassiska pyssel visar hur man på ett enkelt vis kan ta hantverket till en helt ny nivå. Med enkla steg-för-steg-instruktioner lär boken ut hur man skapar magiska dekorationer, miljöer och klappar som gör alla glada.

"Hidden Winter: Kreativitet och inspiration för vintern" släpps 4 november.
"Hidden Winter: Kreativitet och inspiration för vintern" släpps 4 november.

Sofia Vusir Jansson är fotograf, kreatör och författare. Hon arbetar med kreativa uppdrag för en bred skara uppdragsgivare, arrangerar workshops och är just nu aktuell med boken Hidden Winter. En bok som hämtar inspiration i äldre tiders hantverk och kulturhistoria – men som också fokuserar på återbruk och nytänkande.

”Kreativitet är människans starkaste utvecklingsverktyg och jag tror att det kommer bli en av framtidens mest betydelsefulla egenskaper”, säger Sofia Vusir Jansson om boken och skapandet. ”Vi människor måste bli skarpa problemlösare för vår egen existens på den här planeten.” 

Hidden Winter står hantverkstradition och svensk folktro i centrum. Mycket av inspirationen kommer från Nordiska museets samlingar och lokaler, dit Sofia Vusir Jansson fått exklusiv tillgång för att fota bilder till boken. Resultatet är en magisk vintervärld av generationsöverskridande skapande och pyssel. Boken innehåller över fyrtio stämningsfulla DIY:s och ackompanjeras av vackra fotografier och texter. Boken är även illustrerad av Maja Sten och uppmanar till att fira julen och vintern på ett analogt, kreativt och hållbart vis.

Sofia Vusir Jansson är fotograf och kreatör. Hon gör uppdrag inom PR, inredning, kostym och scenografi. Hon har tidigare drivit bloggen Mokkasin och har ett populärt Instagramkonto där hon skriver om skapande, inredning och livsstil. Hon har samarbetat med en rad olika varumärken, däribland Nordiska museet. Hon har även formgivit produkter för Svenskt Tenn och är aktuell som pappersblomskonstnär på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm. 2019 gav hon ut boken Hidden Places: Handbok för vuxna till barnens magiska värld.

För intervjuförfrågningar, information om boken och recensionsexemplar, vänligen kontakta:

Moa Chambers
Bookmark Förlag
Moa.chambers@bookmarkforlag.se
+46 738 32 06 72

Nyckelord

Kontakter

Bilder

"Hidden Winter: Kreativitet och inspiration för vintern" släpps 4 november.
"Hidden Winter: Kreativitet och inspiration för vintern" släpps 4 november.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

”Din ekonomi” av Klas Eklund och Shoka Åhrman hjälper dig genom krisen med trygga investeringar17.1.2023 09:27:47 CET | Pressmeddelande

Mitt i lågkonjunktur och energipriskaos kommer Klas Eklund och Shoka Åhrman med boken ”Din ekonomi – så klarar du kriser och tryggar framtiden”. Genom att förklara hur privatekonomin hänger ihop med samhällsekonomin ger författarna råd om hur du bygger ekonomisk trygghet genom investeringar och hur du ska tänka kring exempelvis pension, lån och deklaration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum