Europaparlamentet

Kriget i Ukraina: president Volodymyr Zelenskyj talar i Europaparlamentet

Dela

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj väntas hålla ett anförande i Europaparlamentet i dag i samband med plenardebatten om Rysslands invasion av Ukraina.

Europaparlaments talman Roberta Metsola kommer att inleda debatten klockan 12.30. Direkt därefter väntas både Volodymyr Zelenskyj och talmannen för Ukrainas parlament (Verchovna Rada) Ruslan Stefantjuk att hålla tal till ledamöterna på distans, förutsatt att omständigheterna tillåter det. Innan ledamöterna tar till orda kommer också Europeiska rådets ordförande Charles Michel, EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och EU:s utrikeschef Josep Borrell att hålla anföranden i kammaren.

Du kan följa plenarsammanträdet direkt på internet via EP live och EBS+.

Parlamentet röstar på tisdagen också om en resolution om kriget i Ukraina. Det slutgiltiga omröstningsresultatet gällande resolutionsförslaget meddelas klockan 17.15. Dagordningen för plenarsammanträdet finns här, och de politiska gruppernas resolutionsförslag finns här.

Samling till stöd för Ukraina

På initiativ av talman Roberta Metsola kommer parlamentsledamöter, Europaparlamentets personal och ukrainska gäster att samlas på Esplanade Solidarnosc utanför Europaparlamentet i Bryssel klockan 15.30 för att visa sin solidaritet med Ukraina och dess folk.

Du kan följa evenemanget direkt på internet via EP Live.

Mer information

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum